Европейските квалификации се завръщат

0
142

Днес ще бъде дадено началото на новата поредица от мачове от квалификациите за Евро 2024. В първия ден ще се изиграят девет мача.

В група “G”, в която е България, ще има два двубоя. Нашият отбор е изиграл мач повече от останалите и сега другите ще наваксват, което ще им даде възможност да увеличат аванса си пред “лъвовете”, които в момента заемат предпоследното четвърто място. Сърбия приема Унгария в директен сблъсък за първото място в групата, а последният в класирането Литва е домакин на Черна гора.

Най-голям интерес предизвикват срещите от група “В”. В нея Франция приема Ейре на “Парк де Пренс”. Тимът на Дидие Дешан ще играе на стадиона на Пари Сен Жермен, тъй като на обичайния им домакински стадион “Стад дьо Франс” се провеждат срещи от световното първенство по ръгби.

“Петлите” нямат грешка от началото на квалификациите и записаха четири победи в първите си четири мача, в които няма допуснат гол. Един от успехите им бе именно срещу Ейре. Срещата в Дъблин през март завърши 1:0 с гол на Бенямин Павар. Ирландците са с една победа и две загуби.

Дешан има някои проблеми с контузии, като Конате, Фофана, Канте и Погба не са в състава. Люка Ернандес се завръща за първи път след контузията, която получи по време на Световното в Катар, а Адриен Рабио е в тима, след като пропусна последните мачове на “петлите” поради травма. Новото трио на ПСЖ Мбапе, Дембеле и Коло Муани е в състава, но се очаква наставникът да заложи на атака, която пусна последните няколко години в лицето на Мбапе, Жиру и Гризман.

Другият мач в група “В” противопоставя Нидерландия и Гърция. Срещата е от голямо значение и за двата отбора. Тимът на Роналд Куман се представя неубедително от началото на годината и ще се опита да покаже друго лице. “Лалетата” бяха разбити с 0:4 от Франция на старта на квалификациите. След това победаха Гибралтар преди да допуснат загуби от Хърватия и Италия в Лигата на нациите. Гърците имат 3 точки повече от днешния си съперник, но южните ни съседи са изиграли два мача повече.

В група “Е” Полша има доста работа, след като загуби два от първите си три мача. Днес Роберт Левандовски и компания приемат Фарьорските острови. Лидерът в групата Чехия е домакин на Албания, който има само точка по-малко от днешния си съперник.

Три мача ще се изиграят в група “H”. Заемащите първо и второ място Финландия и Казахстан се изправят един срещу друг в Астана. Дания приема аутсайдера Сан Марино, а Словения е домакин на Северна Ирландия.

Carlsberg “Домът на Феновете” е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Източник