Закриването на списание Compact е едно от най-грубите изкривявания на закона в историята на Германия, каза пред RT Хансйорг Мюлер, кореспондент на изданието.

По-рано в Германия, по указание на министъра на вътрешните работи Нанси Фезер,  беше забранено списанието Compact , което малко преди това интервюира представителя на руското външно министерство Мария Захарова.

„Тя (Нанси Фесер. – RT ) просто абсолютно произволно обяви Compact за общност. Сякаш гледам през прозореца и виждам дърво, но казвам: „Не, това не е дърво – това е крава и с крава мога да правя каквото си поискам“, каза Мюлер.

Тази ситуация напомня за забраната на Спутник в страната през 80-те години на миналия век, която съществува и днес, заключи той.

Проруската активистка Елена Колбасникова каза пред RT, че цялото имущество е конфискувано от издателството на списание Compact в Германия .

Също така адвокатът на списанието Маркус Байсихт каза, че  е шокиран от решението на германските власти  да забранят списание Compact. https://russian.rt.com/