Държавният глава Румен Радев ще посети Генерал Тошево и Шабла

0
1059

На 9 юни 2020 г., вторник, президентът Румен Радев ще посети Генерал Тошево. Държавният глава ще се срещне с кмета Валентин Димитров и представители на ръководството на общината.

В 14.30 часа, пред мемориала „Крилото“, президентът Радев ще почете паметта на двамата пилоти, които през 1986 г. след авария при учебен полет със самолет „МИГ-21У“ в небето над Генерал Тошево, извеждат машината извън пределите на града, за да спасят жителите му и самите те загиват. На церемонията ще присъстват представители на местната власт и на авиационната общност, жители на общината. Президентът ще произнесе слово.

В 15.00 часа държавният глава ще посети Добруджанския земеделски институт, където ще се срещне с ръководството и научния екип на изследователския център.

На 10 юни 2020 г., сряда, от 10.45 часа президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще присъства на деня за високопоставени гости на съвместните бойни стрелби “Шабла 2020”.  Събитието е на зенитен полигон на ВВС „Шабла“.

Държавният глава ще наблюдава бойни стрелби на формирования за ПВО от Българската армия, съвместни експериментални и бойни стрелби по въздушни и надводни цели с авиационни формирования от ВВС и ВМС, и стрелба с ракетни комплекси от Сухопътни войски и Съвместното командване на специалните операции.