Жесток скандал е на път да настъпи заради Георги Георгиев от БОЕЦ, след като тази сутрин лично здравният министър проф. Костадин Ангелов разкри кореспонденцията, водена за бунтаря между него, премиера Бойко Борисов и шефа на ВМА за преместването от Видин в столичната клиника. След като Ангелов разкри, че лично основателката на ГЕРБ Душана Здравкова се е намесила в казуса, Георгиев е бил настанен във ВИП клиниката. 

Здравкова обаче не му остана длъжна и в почти прав текст попита задочно здравния министър – как не го е срам да изнася лична кореспонденция.

“Да, в критичната неделя писах съобщение на Б. Борисов с молба да се вземат мерки за адекватно поведение към двама високо рискови пациенти след скороошна и много усложнена трансплантация и на ръба на живота. И не, никой не ме е молил за това, никой от бойците не знаеше! Това беше мое лично решение. И да, пак бих го направила, ако това е пътят!

Но си мисля колко прави са всички, които твърдят, че няма здравна система, защото ако имаше, Георги и съпругата му много преди това щяха да са настанени в съответното отделение /което беше закрито, въпреки протестите/ и нямаше да са с такива усложнения. Ако имаше здравна система, в момента нямаше и да се обсъжда лечението на един, съпоставено с невъзможността за получаване на такова от десетки други.

И защото не е работа на един пръв министър да играе ролята на “Бърза помощ”, ако и министър да означава слуга/ слуга на народа/. Но оценявам това, че предприе необходимото макар и за този конкретен случай!

А дали е работа на един високопоставен чиновник, било то и министър да оповестява лична кореспонденция без знанието на съответните лица, преценете вие”, написа Здравкова.  https://lupa.bg