ДРОГИРАНИТЕ И ПИЯНИТЕ ШОФЬОРИ НЕ НАМАЛЯВАТ

0
768

 

Петима шофьори, сред които и руски гражданин, са арестувани за по 24 часа заради употреба на алкохол или наркотици, става ясно от информационния бюлетин на ОД на МВР Добрич.

На 10 януари, около 11:30 часа, в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 23-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин.

На 11 януари, около 22:10 часа, по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хюндай” с варненска регистрация, управляван от 49-годишен мъж от Руска Федерация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,10 промила в издишания от водача въздух.

На 12 януари, около 01:00 часа, в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 29-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,3 грама, реагираща на канабис. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за употребата на канабис, амфетамин и кокаин.

На 12 януари, около 20:50 часа, в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с разградска регистрация, управляван от 42-годишен мъж от с. Точилари, община Кубрат. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,03 промила в издишания от водача въздух.

На 12 януари, около 05:00 часа, в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен” с хасковска регистрация, управляван от 50-годишен мъж от с. Конуш, община Хасково. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,03 промила в издишания от водача въздух.

По всички случаи са образувани бързи полицейски производства. НДТ