ДПС обмисля законодателни инициативи за намаляване на ДДС върху някои продукти и за безплатни детски градини

0
850

ДПС обмисля законодателни инициативи за намаляване на ДДС върху хляба, лекарствата и книгите и за безплатни детски градини. Това съобщи пред журналисти депутатът от Движението Делян Пеевски, чиято поява и днес в Народното събрание развълнува представителите на медиите.

“Не ме питайте за това идване в парламента, има по-интересни неща, които с г-н Цонев искаме да ви обявим.” – каза той. “Мислим да внесем проект за сваляне на ДДС върху хляба на 5 процента, защото това е голям проблем, да помислим за лекарствата и книгите и за безплатни детски градини.”, посочи Пеевски и добави, че от всички ще търсят подкрепа.

Заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев съобщи, че първо ще проведат срещи с хлебо- и зърнопроизводителите и с фармацевтичния бранш, защото не искат да бъдат популисти. Трябва да сме абсолютно сигурни, че цените ще паднат, за да го направим, защото иначе може да се получи обратният ефект – те да задържат цените и само да им се увеличат печалбите, коментира той.

От ДПС ще обмислят и безплатен пакет за детските градини, за да може майките да се реализират и да работят. Това е огромен проблем в цялата страна, не е само в София, видяхме го, коментира той. Цонев посочи, че в програмата им е заложено строителство на детски градини. Следващият пакет, който ще обмислим, ще бъде за реално облекчаване на бизнеса, като тук говорим за скъсяване на пътя на една инвестиция, каза заместник-председателят на ПГ на ДПС.

В отговор на въпрос той отрече законодателните инициативи да имат общо с изборите. Относно вълнението около явяването на Делян Пеевски в парламента, Цонев попита всяка сутрин ли ще е така. “Мадона да беше дошла в българския парламент нямаше да тичате толкова”, коментира той пред журналисти.

Заместник-председателят на ПГ на ДПС приветства решението на БСП да се върне в парламента. Сега ще има и по-силен дебат, и по-качествена работа на парламента, не е добре, когато някой напуска залата, коментира той. Едно такова отсъствие винаги е във вреда на този, който го прави, във вреда и на парламентаризма, смята Йордан Цонев.

Източник: БТА