Докъде ни докараха управляващите: Роми правят партия в Сливен

0
1123

В Сливен предстои да бъде учредена Европейска народна партия – България. Началото на учредителното събрание е предвидено за 13.00 часа в залата на читалище „Зора”.  Партията прави заявка да работи в защита на онеправданите и бедните без оглед на тяхната етническа и религиозна принадлежност. Димитър Петров, съучредител на партията и вероятен неин заместник-председател коментира, че грешно се интерпретира, че ще бъде учредена нова изцяло ромска партия в страната, пише БНР. „При нас членуват българи, роми, турци, каракачани, дори и с най-различни религиозни възгледи.“ Петров определи партията като дясноцентристка и заяви, че  ще се  търсят възможности и механизми за членство в голямата Европейска народна партия.

https://www.blitz.bg

Наименованието на партията – Европейска народна партия – Българи, ориентацията й – дясноцентристка, неволно издава съмнения кой може да е инициатор, организатор и косвен изпълните на новозадаващата се партийна структура,  както и в кое простгранство ще търси коалиционни партньори тази политическа формация. А дали тази партия е етническа, или не, също е прозрачно кой ще решава. Може би е време да се създаде и българска етническа партия, която да се грижи за оцеляването на българския етност?

  1. Роми от цялата страна учредяват Европейска народна партия – България
  2. Светлозар Лазаров сензационно пред БЛИЦ TV: Сорос създава циганска партия в България! Синът му и 300 ромски барони се събират в
  3. Учредяват нова циганска партия – ОПС