Президентът на САЩ Джо Байдън наистина проявява признаци на напреднала възрастова деменция. Това заяви професорът от университета Джон Хопкинс и хирург Марти Макари в интервю за Fox News .

“Спадът в когнитивните способности (на Байдън) се случва точно пред очите ни. Има много забележима разлика между начина, по който работи днес в сравнение с, да речем, преди пет години”, каза той.

Професорът отбеляза, че е обичайно всеки човек понякога да се обърква в думите и да прави грешки в речта. Но в случая на Байдън, пропуските в паметта и забавянето на говора прогресират толкова бързо, че предизвикват значителна загриженост, каза професорът.

Експертът подчертава, че страховете на избирателите от възрастта на президента не са безпочвени. Той отбеляза, че при такава динамика вероятността Байдън да изпита внезапна стабилизация е изключително ниска.

По-рано президентът на САЩ каза , че наскоро е общувал с френския президент Франсоа Митеран, който почина през 1996 г.

Преди това стана известно , че почти две трети от американците са уверени, че умствените способности на Байдън намаляват. Изследователската организация Rasmussen Reports каза, че 59% от анкетираните са съгласни, че Байдън губи умствената си острота.

острота.

Световни новини: Бившият президент на САЩ коментира състоянието на Байдън
https://www.m24.ru