Тервел Пулев срази американеца Дионардо Майнър в Коста Меса

Българският боксьор Тервел Пулеви надви американеца Дионардо Майнър с единодушно решение. Българинът изигра шест рунда на ринга в спортна зала “Хангар” в Коста Меса, Калифорния. Двама от тримата странични съдии не дадоха нито рунд за съперника на медалиста от олимпийските игри в Лондон от 2012-а (59-54, 2х 60-53).


Първи рунд: Двамата започнаха мача предпазливо, след това обаче Тервел успя да притисне на два пъти американеца на въжетата и да вкара комбинации от удари. С гонга българинът успя да вкара и още един десен прав, но не чист удар в главата на Майнър.

Втори рунд: Майнър започна добре, но Тервел отговори с отлична атака. Двамата дори си размениха по няколко чисти удара. Тервел успя да вкара ляво кроше в последните секунди, а след това завърши рунда с добра комбинация, след като самият той получи удари, но това не му се отрази.

Трети рунд: Американецът започна с комбинация и бързи удари в тялото на Тервел Пулев. Майнър бе притснат в ъгъла от българина, който засипа с удари противника си. След това Тервел успя да вкара и десен прав, а Майнър дори падна за първи нокдаун. Успя да се изправи, но Тервел веднага му се нахвърли с нова порция удари. Все пак Дионардо Майнър оцеля.

Четвърти рунд: Майнър отново бе притиснат на въжетата, Тервел вкара комбинация, завършваща с десен прав, след което се оттегли назад. Българинът остана по-активен, дори след като получи удар на свой ред. Американецът обаче изглеждаше разклатен и непрестанно навеждаше опасно главата си. Предупреждение от рефера обаче нямаше. Този път последният удар в рунда бе за Майнър.

Пети рунд: Дионардо Майнър започна активно рунда, но след това умората си каза думата и Тервел натисна. Той успя да вкара няколко комбинации, включително в последните секунди. Американецът се разклати отново, но така и не падна. За българина сериозен проблем имаше с лявото му рамо, като по време на рунда се появи голяма подутина в тази област.

Шести рунд: Тервел започна с чудесна атака с точен десен и ляв прав в главата на Майнър. Минута преди края на мача българският боксьор успя да вкара още няколко крошета, но Майнър отново остана на крака. 

Кобрата се завърна с категорична победа срещу поляка Анджей Вавжик

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев победи със съдийско решение поляка Андрей Вавжик и разкри след успеха, че в продължение на два дни е имал висока температура, а това е поставяло под риск началото на срещата.

Пулев съобщи, че рингът му е липсвал, защото не се е качвал от година и половина – за последно българинът загуби от Дерек Чисора в средата на лятото на 2022 година.

„Противникът беше труден за намиране с удари. От година нещо не съм играл, обиграх се, да разтъпчем ринга, както се казва. Нова година – нов късмет. Аз винаги изисквам много повече от себе си, не се задоволявам с направеното“.

„Можеше доста по-добре, бях с температура. Явно тук ни върви на драми. Беше сериозно положението“.

„Нека не поставяме дългосрочни планове, догодина по-сериозен противник, защо не за някаква титла. Трябва да гоним постижения“.

„Не съм толкова обигран, когато си далеч от ринга, той липсва на мускулите и краката. Има много познати и приятели, които идват от всички краища на Америка. Заслужават, тези хора ни подкрепят навсякъде. Идват със семейства и приятели, по 2-3000 километра пътуват. Благодаря и на българите, които се събудиха толкова рано, за да гледат. Добро утро на цяла България“.

„През цялото време подкрепяха, това дава сила, мотивира допълнително“, заяви Пулев за българската подкрепа в залата в Коста Меса.  https://gong.bg/

Кобрата преби поляк при завръщането си на ринга

  • Кубрат Пулев надви Анджей Вавжик със съдийско решение при очевидно надмощие

Българският боксьор Кубрат Пулев спечели с видимо надмощие и категорично съдийско решение двубоя си срещу поляка Анджей Вавжик от свръхтежката категория на професионалния бокс, който се игра в зала „Хангар“ в Коста Меса. За Кобрата това е завръщане на ринга след почти 18 месечна пауза. Той не беше участвал в битка след загубата си от Дерек Чикора със съдийско решение на 9 юли 2022 г. Именно през миналата година Вавжик се върна на ринга след шестгодишна пауза и оттогава има една загуба и една победа.

През първия рунд Пулев предимно пробваше съперника си с леви прави, докато съперникът му се стремеше да стои далеч от обсега на българина. През втората част картината на ринга се запази, но Кобрата успя да направи няколко добри комбинации. В третия и четвъртия рундове нямаше промяна на ситуацията на ринга и Кубрат Пулев беше по-активният боксьор.

В края на петия рунд българинът прати притисна съперника си до въжетата и нанесе опасен удар, но полякът протестира, че е бил ударен с лакът и съдията направи предупреждение на Кобрата.

В началото на шестия рунд полякът започна по-активно, но Пулев успя да се справи с него и отново върна предимството си на ринга. В един момент дори разклати Вавжик, а в самия край прати съперника в нокдаун, но малко след това прозвуча гонгът за край на рунда. Доминацията на Кубрат Пулев продължи и в следващите две части.

В старта на осмия рунд българинът отново прати съперника в нокдаун, но Вавжик бързо се изправи на крака. В деветата част полякът започна все повече да отбягва Пулев, но Кобрата успя да стигне до няколко добри десни прави и леви крошета. В последния рунд полякът очевидно започна да търси клинчове, за да не получава удари от Пулев. Тактиката му не сработи много добре, тъй като Кубрат успя да пласира два поредни десни прави в главата на съперника.

За Кубрат Пулев това е 30 победа на професионалния ринг от 33 мача. 14 от успехите му са постигнати с нокаут, 15 със съдийско решение и една е заради дисквалификация на Евгени Орлов по време на двубоя от 2010 г. Днешният успех ще помогне на Кобрата да се върне в Топ 10 на световната ранглиста, а това може да го приближи до нова битка за някоя от световните титли.

Тервел Пулев разби американец в Калифорния

  • Българският боксьор с категорична победа над Диомандо Майнър

Българският боксьор Тервел Пулев победи американеца Диомандо Майнър след единодушно съдийско решение в мач от тежката категория на професионалния бокс, който продължи всичките предвидени шест рунда. Битката можеше да приключи и по-рано, тъй като минута преди края на третата част българинът прати съперника си в нокдаун.

Това е 18 победа на по-малкия от братя Пулеви на професионалния ринг и втори пореден успех в Коста Меса. Именно в зала “Хангар” през април той победи Джоел Шойгрен. За Майнър това е четвърта загуба в 14 срещи.

Тервел спечели първия рунд. Втория беше предимно равностоен, но с леко предимство на българина. Минута преди края на третия рунд Пулев прати съперника си в нокдаун. В секундите след това Майнър беше доста неориентиран и опита да държи близка дистанция, за да не получи нов решителен удар от Тервел.

В четвъртата част предимството на българина оставаше видимо, а съперникът му все повече изпадаше в пасивност в атака. В петия рунд Тервел Пулев получи подутина на лявото рамо, но това се отрази особено на играта му. В последния рунд Майнър продължи да търси късата дистанция, за да избегне решителен удар от страна на Пулев. Точно в самия край българинът отново прати съперника на пода, но тогава дойде заключителния гонг.

Така 40-годишният Пулев продължава да има само една загуба на професионалния ринг. Тя дойде на 14 май 2022 г. от Сергей Ковальов. В останалите си срещи той е безапелационен – 18 победи (14 с нокаут).

https://blitz.bg