ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА НА BTV „ДОБРИЯТ ПРИМЕР“

0
455

 

Инициативата „Добрият пример“ е част и естествено продължение на кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group. Това е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.

И тази година bTV Media Group участва активно в Световния ден за почистването, като в подкрепа на глобалното събитие медията ще стартира пилотна инициатива с фокус върху проблема със замърсяването с цигарени фасове както в природата, така и по улиците на България. За целта, в сърцето на 5 местности, една от които е Добрич, са позиционирани специални контейнери за събиране и впоследствие – рециклиране, на един от най-големите замърсители в света – фасовете. Контейнерите са с обща вместимост от половин милион тютюневи угарки и имат за цел да подкрепят усилията на доброволците в Световния ден за почистването да премахнат от лицето на Земята един милиард вредни фасове.

Контейнерът в Добрич е поставен в района на скейт-парка в градски парк „Свети Георги“. Гражданите на Добрич ще могат цял месец да поставят в него цигарени угарки събрани както от самия парк, така и от околоблокови пространства, детски площадки и улици.

От началото на „Да изчистим България заедно“ досега близо 2 500 000 доброволци, въоръжени с ръкавици и чували, са чистили страната. По данни на екоминистерството, те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България.

Нека се включим всички заедно и да почистим от цигарени фасове любимите си места в родния град!