ДОБРИЧЛИИ ДА ПРЕЦЕНЯТ ДАЛИ НЕ Е ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА!

0
469
  • Това заяви на пресконференция инж. Георги Джендов – новоизбран общински съветник и зам.-председател на „Възраждане“ – Добрич

Вчера ръководството на „Възраждане“ – Добрич даде пресконференция, на която присъстваха и новоизбраните общински съветници. Ето в резюме какво сподели за добруджанци зам.-председателят на структурата инж. Георги Джендов, който се бори за кметското място в Добрич на първия тур на изборите:

„Честит празник на всички учители, културни дейци и народни будители! Благодарение на тях ние имаме нация и се зовем българи!

Поводът за пресконференцията са отминалите местни избори и предстоящия балотаж. Благодарение на нашите съмишленици и избиратели постигнахме добър резултат и отбелязваме 400 % ръст в сравнение с изборите през 2019 година. За общински съвет имаме 2219 гласа, или 13.56 %, което ни осигурява 6 съветника през следващия мандат. Кандидатурата ни за кмет е подкрепена от 3088 души, или 14.35 %. Моята кандидатура е с най-много преференциални гласове – 429 гласа, сред кандидатите за кметове. Това е показателно за заявената подкрепа към кандидатурата. Всъщност, постигнатият от „Възраждане“ – Добрич резултат е най-добрият резултат на „Възраждане“ за общински съвет в страната и трети най-добър резултат за кандидат за кмет в страната, което е показателно за работата на местната структура. Основната ни цел е да изпълним обещаното, а именно – да обърнем необходимото внимание, отношение и уважение към съгражданите си.

Във връзка с предстоящия балотаж ние не можем да изискваме от нашите гласоподаватели да подкрепят някой друг. Но призоваваме гражданите на Добрич да направят трезва равносметка на събитията от последните 8 години, да се огледат, да преценят дали това, което виждат, им харесва и да решат категорично дали не е време за промяна. Още повече, че тези избори са избори между личности, а не между партии.

Независимо какво ще се случи, гражданите на Добрич трябва да вземат дейно участие във всички събития, които предстоят, да изискват това, което заслужават, да присъстват на заседанията на общинския съвет, на заседания на комисиите, да дават мнения, предложения, за да не повторим грешките!

Ние гарантираме, че ще сме връзката, която липсваше между гражданското общество, общинския съвет и общинската управа…“

На пресконференцията бяха представени и  общинските съветници от „Възраждане“ за новия мандат: Георги Джендов – инженер по транспорта; Мирослав Балчев – педагог-журналист; Йордан Йорданов – здравен работник; д-р Даниел Донков – дентален хирург; Ружа Сотирова – филолог и преводач; Веселин Митев – работи в сферата на логистиката, видеозаснемането и видеомонтажа. НДТ