Днес от 12.00 ч. в траурния дом „Харон“ в Добрич се сбогуваме с големия професионалист в рентгенологията, уважаваният от хиля пациенти д-р Дориан Наков. Д-р Наков почина на 23.06.2019 г. след тежко непреодолимо боледуване.

Мнозина го търсеха за компетентно разчитане на снимките на скенера и се доверяваха изцяло на диагнозите му, както и препоръките му към кой водещ специалист да се обърнат за лечение.

Балчишката общинска болница бе негов последен дом, дори когато коварна болест покоси здравето му.

Чувстваме се длъжни сме от името на много-много пациенти да кажем последно сбогом на човека, който посочи пътя на мнозина да надживеят писаното им от съдбата.

Д-р Наков е роден на 5.04.1958 г. в Добрич. Завършил е през 1984 МУ „ П. Стоянов“ в гр. Варна, защитава специалност по рентгенолгия в МА София през1991. Като рентгенолог работи от 1986 г. в МБАЛ в Добрич. От 2016 г. работи в МБАЛ в Балчик, където завежда отделение. Специалист по конвенционална рентгенология, компютърна томография, ядрено магнитен резонанс, ангеографска диагностика.

Д-р Наков беше личен приятел на „Нова добруджанска трибуна“, с негова помощ наши колеги преодоляха тежки заболявания.

От НДТ и ndt1.eu поднасяме своите най-искрени съболезнования на семейството, роднините, колегите и приятелите на д-р Дориан Наков.

Ще те помним винаги с добро, Докторе!