Димитър Петров оглави Спецпрокуратурата

0
1050

 

Висшият съдебен съвет избра с пълно мнозинство от 11 гласа Димитър Франтишек Петров за ръководител на Специализираната прокуратура след изслушването му. Единственият кандидат за поста досега бе на длъжността зам.-административен ръководител на Спецпрокуратурата.

Франтишек започва кариерата си като следовател 2003 г. Преминал е през всички етажи на прокуратурата.

,,Ще създадем една добра и работна атмосфера. Нашето кадрово развитие води до натоварване до повече работа на спецсъда и апелативния спецсъд. Към настоящият момент новите дела в спецпрокуратурата са над 1070”, посочи кандидатът.

В своята концепция той посочи, че затрудненията в работата на държавното обвинение е заради новата компетенция на спецпрокуратурата, наложена от 2015 г.

,,Причина за върнатите дела е невъзможността на командированите колеги в спецпрокуратурата да разглеждат делата от районните звена на прокуратурата”, посочва Франтишек.

Що се касае до материалната база на спецпрокуратурата, той заяви, че към настоящия момент ситуацията е добра, защото целият ресурс е съсредоточен в сградата на ул. ”Черковна”.

За кадровата обезпеченост на спецпрокуратурата кандидатът посочи, че е необходимо оптимизиране на щатовете на прокурори, следователи и съдебни служители чрез провеждане на конкурси.

https://www.standartnews.com/

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST