Учените обещават, че скоро компютрите ще се научат да четат умовете на хората от разстояние. Ако това се случи, телепатията, която винаги се е смятала за чудо, ще бъде на разположение на машините. Докъде виртуалните трикове могат да доведат човечеството?

За да ударите света, не е нужно да изграждате огромна лаборатория, пълна с тонове бръмчащо желязо. В системата на компютърната система изкуственият интелект, невронната мрежа живее, развива се, расте…

Владимир Свешников, изпълнителен директор на компанията: „Няколко часа примери за глас, тоест това е аудио, а текстът е прикачен към аудиото. Текстът е натоварен, задачата е да се синтезира гласът. Невронната мрежа го помни като дете. ”

Програмата улавя характерните речеви характеристики по такъв начин, че да не можете да я различите от оригинала с голото ухо. Как да се доверите на телефоните, когато тази машина се научи да говори не писмено, а в реално време, като чете мисли и заменя гласа?

Има рискове за бизнеса, защото можете да свалите акциите на компанията, като публикувате фалшив запис. Учените в областта на изкуствения интелект трябва да са отговорни за тяхното развитие, а обществото трябва да мисли за контрола им. Това може да изглежда като фантастични глупости, но много скоро гениалните програми наистина ще бъдат контролирани само от силата на мисълта. Големият мечтател и почитател на най-дръзките разработки, Елон Мъск, представи мъничък имплант за мозъка.

Елон Мъск, изобретател, основател на SpaceX: „Това може да звучи странно, но ние се опитваме да постигнем някаква симбиоза между човешкия и изкуствения интелект. Планираме да представим първия такъв чип на човек още през следващата година, така че чакането не е дълго. “

Броят на поддръжниците на идеята за чипсинг нараства експоненциално; чип в главата ви може да се превърне в познат аксесоар като смартфон. И тогава тази технология наистина ще слее изкуствения интелект с човешкия ум. Точно за това Маск мечтае – в бъдеще да зарежда всяка информация директно в мозъка, като в компютър, да изучава езици за няколко часа или дори минути и дори да предава мисли помежду си.

Известният телепат Lior Souchard забавлява публиката в ефира на вечерното шоу. Мнозина вероятно ще кажат: шарлатан. Но преди да поговорим дали е възможно да четем мисли с помощта на машини, трябва да разберем какво е телепатия. На живо NTV проведе експеримент с участието на зрителите. Те бяха помолени да отговорят на въпросите възможно най-бързо. Първо беше необходимо да се решат примери в ума, а след това бързо да се направи инструмент и цвят. Повечето от гостите в студиото мислеха за „червения чук“. Никой не им се качи в главите. Това не е телепатия, а психология: хората бяха разсеяни от изчисленията, загубиха бдителността си и избраха първото нещо, което ми дойде наум. Според статистиката най-често това е червеният цвят и чукът, който е познат на всички още от детството. Илюзионистът Лиор Сукърд, чиито трикове са много по-сложни, признава, че неговата „магия“ също се основава единствено на науката.

Lior Souchard, илюзионист: „Използвам петте си сетива, за да създам шестото чувство. Има много техники, от психология до езика на тялото. ”

Изкуственият интелект чете умовете на хората на приблизително същия принцип. Доказателството може да бъде технологията, използвана в рехабилитационния център, която помага на хората да пишат със силата на мисълта, без ръце. Трябва да се отпуснете и да се концентрирате върху определена буква, число, символ. Компютърът разбира какво иска да напише потребителят. Днес това е прозорец в света за тези, които са загубили способността да се движат. Ако технологията бъде подобрена, тя ще бъде полезна за всеки.

Алесия Чичинкина, PR директор на разработващата компания: „Neuronet е това, което трябва да замени Интернет до 2035 г., когато посредниците между нашите мозъци и това, което искаме да правим, дали да печатаме, дали да дадем команда на някакво устройство, ще изчезнат.“

Основен автомобилен производител представи програма, която предвижда желанията на водачите.

Лучан Джордж, старши изследовател в областта на иновациите: „Програмата улавя много ясни сигнали, които се появяват в мозъка ни, когато искаме да направим нещо и когато, напротив, не искаме нещо.“

Тази технология ще спечели ценни секунди за водача и ще предотврати инциденти. Защо хората се страхуват от сливане с изкуствен интелект? Оказва се, че има уловка.

Томас Риърдън, изпълнителен директор на компанията за компютърни технологии за контрол на мисълта: „Най-мощната идея, която имаме, е, че изкуственият интелект може да доминира над нас и нашите собствени невронни мрежи.“

Скоро хората ще трябва да живеят в свят, в който ще бъде невъзможно да скрият истината за себе си и всяка бездушна машина ще може да чете мисли. https://www.ntv.ru

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST