• Сърбинът елиминира Яник Синер, стигна за 35-и път в мач за трофей на турнирСветовният №2 Новак Джокович срази италианеца Яник Синер с 6:3, 6:4, 7:6(4) за 2 часа и 49 минути игра в първия полуфинал и се класира на девети финал на “Уимбълдън”, опитвайки се да спечели надпреварата за пети пореден път. Сърбинът ще играе на 35-и финал в турнирите от Големия шлем – повече от всеки мъж или жена в историята на тениса, преследвайки рекорден 24-и трофей от тези надпревари.Яник Синер се подхлъзна още в първата точка от срещата, а след това пропусна два шанса за пробив в първия гейм. Веднага след това световният №8 загуби подаването и след първия си пробив Джокович нямаше проблеми да завърши първата част при 6:3.

    Ноле проби италианеца в третия гейм на втората част за 2:1, а след това отрази топка за рибрейк и спечели подаването си за 3:1. Носителят на седем титли от “Уимбълдън” можеше да направи аванса си още по-голям, но пропусна нов пробив. Така или иначе бе въпрос на време сърбинът да затвори сета и го направи при 6:4.

    Третият сет бе най-равностоен, след като двамата печелеха подаванията си. В десетия гейм Синер пропиля два сетбола, след като не успя да пробие Ноле. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Джокович спчели със 7-4 точки и след 7:6 се класира за финала на турнира.

    https://blitz.bg/