Джокович е фаворит за най-голямата парична награда в тениса

0
143

Новак Джокович може да пренапише историята на тениса с още един триумф на финалния турнир, като в същото време той е основният фаворит да се прибере у дома с най-големите парични награди в историята на тениса.

Организаторите на финалния Мастърс турнир в Торино са се погрижили да подготвят солидни награди за всички участници, като освен Джокович за момента е гарантирано представянето и на Карлос Алкарас, Яник Синер и Данил Медведев. Останалите четири места все още са свободни, като попълването им ще зависи до голяма степен от представянето на тенисистите на предстоящия Мастърс в Париж (30 октомври – 5 ноември).

Тези, които просто се явят на финалния турнир в Торино, който започва на 12 ноември, ще получат по $325,500, докато резервите ще спечелят $152,500. Шампионът ще прибере най-голямата награда в историята на тениса в размер на 4,8 милиона долара, което е малко повече от миналата година, когато Джокович получи 4,74 милиона евро, вдигайки трофея.

Всяка победа в груповата фаза ще донесе на участниците $390 000, класирането на полуфиналите – $1,1 милиона, а класирането на финала гарантира $2,2 милиона. Наградният фонд на този турнир се увеличи драстично след пандемията с коронавируса, от 5,7 милиона на 15 милиона долара, колкото е този сезон.

https://trud.bg/