Трима души загинаха, а други двама са ранени при челен сблъсък между автобус и джип при с. Литаково, Ботевградско. Автобусът е връщал работници от нощна смяна от заводите в Ботевград.

Катастрофата е станала около 6:30 часа тази сутрин. На място веднага са пристигнали 10 линейки от София, съобщиха от Спешна помощ.

По първоначални данни джипът е навлязъл в насрещното движение и се е ударил челно в автобуса. От удара автобусът се е обърнал отстрани на пътя, което е наложило намесата на екипи на пожарната. Загинали са водачът и пътникът от джипа, който е с румънска регистрация. Те са били на видима възраст 20-25 г. 

При катастрофата пострадаха две жени на 54 г. и мъж на 64 г., който е и шофьор на катастрофиралия автобус. Те бяха откарани за хоспитализация в УМБАЛ „Света Анна”. По-късно една от жените, която беше с опасност за живота, почина в лечебното заведение.

Временно движението по път III-161 Ботевград – Литаково бе ограничено. 

https://nova.bg

Единият от загиналите в адското меле край Ботевград – син на известен бизнесмен, застрелян през 2014 г. 

Единият от тримата починали в адската катастрофа край Ботевград – Иван Семков, е син на известният ботевградски бизнесмен Семко Семков, който бе застрелян през 2014 година. Той имаше разнообразен бизнес, съсредоточен в строителството, дърводобива и планинското земеделие. Източници твърдят пред БЛИЦ, че 17-годишният Иван Семков не притежава шофьорска книжка.  Участвал е в над 15 фирми, повечето регистрирани в Ботевград, както и в три сдружения, свързани с автомобилен спорт и офроуд. Спечелил е за 15 години концесия на ловните полета над Литаково.

Припомняме, че рано тази сутрин джип и автобус се удариха челно, след като джипът е навлязъл в насрещното платно. Водачът е опитал да избегне удара и след това се е забил в дървото. Двама младежи са загинали на място в джипа. Въпреки усилията на лекарите е починала и една от пътничките в автобуса – 54-годишна жена, която беше приета в УМБАЛ “Св Анна”-София в много тежко състояние. В болницата остават още една жена, също на 54 години, както и 64-годишният шофьор на автобуса.

https://blitz.bg

 

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  17. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА