Срочната ваканция на учениците тази година е цели пет дни със събота и неделя. Ако сте си вкъщи и искате да ги откъснете от компютри и телефони, можете да ги заведете в шабленското село Езерец. Защото там от 2 до 5 февруари ще има кампания за опазване на влажните зони и аквакултури. Времето го дават топло за сезона, както се изразяват метеоролозите. Има прогнози за дъжд, но както би казал Емо Чолаков – или ще вали, или няма да вали, съобщи Радио Варна.

От Народно читалище „Отец Паисий 1901” канят всички ученици и не само, разбира се, а и всички желаещи да посетят селото по време на междусрочната ваканция.

Традиция е ръководството на Народното читалище в село Езерец всяка година по това време да кани децата, като им организира интересна и динамичнна екологична програма, каза Елен Сабатини, секретар на читалището в село Езерец.

Тук децата ще се превърнат в детективи. Ще има и презентация, каза още тя. Практическите занимания няма да спрат до тук.

Децата ще могат да участват и в две работилници – за сглобяване на въдици и плетене на рибарски мрежи.

Последните два дни от заниманията ще бъдат посветени на почистването на плажа на село Езерец, дискусии относно опазването на околната среда чрез намаляването на пластмасовите отпадъци и прожекции на филмите „Ангъчка“ и „Ничии отпадъци“.