Десет лауреатски звания за талантите на Студио „Сарандев“ от Международния конкурс „Бъди звезда“

0
392

Пореден певчески конкурс и поредни престижни награди за Студио „Сарандев“! Певците на Младежки център взеха участие в Международния конкурс за вокално и танцово изкуство „Бъди Звезда/Be A Star“ 2022– Варна, 29 – 31 юли.
Те успяха да грабнат десет лауреатски звания в Направление „Вокал“. В първа възрастова група малките възпитаници на вокалния педагог Жана Стефанова завоюваха няколко награди: Лауреат I степен и Лауреат III степен за Никол Михайлова в различни категории, Лауреатско звание и за Сиана Славчева, която бе класирана на второ място в категория „Поп и джаз“. Ванеса Кънчева стана Дипломант I степен.
Възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова се представиха във втора, трета и пета възрастови групи. Ивайла Михайлова стана носител на две първи награди във втора възрастова групав категориите „Песен на роден език“ и „Филмова музика и мюзикъл“, като и за двете си изпълнения получи от журито максимален брой точки – 30. Отлично се представи и Мартин Стоянов, който се състезава в трета група. Той също получи по 30 точки и за двете си песни, и съвсем заслужено грабна две Лауреатски звания I степен. В същата възрастова група се представи и Петя Минчева, която се класира на трето място в категория „Поп и джаз“ и получи грамота Лауреат III степен.
Росен Петров участва при най-големите в пета възрастова група. В категория „Поп и джаз“ той получи също три десятки от журито. Максималният брой точки му гарантира първото място. Росен участва и в категория „Песен на роден език“, където се класира втори.
Звездното жури в Направление „Вокал“ бе тричленно в състав: Мими Иванова, Етиен Леви и Елица Тодорова.
Състезанието при певците се проведе на 30-ти и 31-ви юли в Концертната зала на „БНР – Радио Варна“.
Награждаването се състоя в неделната вечер на 31-ви юли на открита сцена на брега на морето, но силен и продължителен дъжд попречи на провеждането на церемонията, забави много във времето планираното събитие и създаде дезорганизация. Не всички отличени успяха да вземат наградите си.
В понеделниквечерта, късно снощи, на фейсбук страницата на конкурса бяха изнесени таблици с класацията по групи, за да могат участниците да видят резултатите си.
Конкурсът „Бъди звезда“ събра в морската ни столица много млади поп изпълнители от различни градове на страната: Варна, Добрич, Шумен, София, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Карлово, Казанлък, Монтана, Горна Оряховица, Несебър и др.
Форумът е организиран от Srars Academy.