България има нужда от качествена промяна на политическото поведение, на начина на говорене и на поведението, както на лидерите, така и на парламентарно представените партии. Вече няколко вота избирателите казват едно и също – те не искат политика на конфронтация, не дават своето доверие на нито една политическа партия и ясно казват, че трябва да има политика на съгласие.

Това заяви на извънреден брифинг след срещата с ДПС Деница Сачева, която води преговорите за правителство от името на ГЕРБ.

Според нея резултатите от последните избори показват, че вече не може да се бяга от отговорност. Затова ГЕРБ изпратили покана до всички партии с надеждата да намерят път към „правителство на споделената отговорност“.

„Разговорите, които проведохме до момента показаха, че имаме сходство в програмите с ДПС по отношение на основните приоритети пред страната ни. Те са свързани с Шенген, с членството ни в еврозоната, с икономически растеж, с ясни политики по отношение на пазара на труда и неговата връзка с образованието“, обяви Сачева.

ГЕРБ ще продължи разговорите и с другите партии.

„Нямаме право да губим нито времето на българските граждани, нито крехкото доверие, което имат в институциите“, заключи тя.

https://trud.bg/