Две от трите жертви на свирепата катастрофа вчера по пътя София – Варна, са от Добрич, стана ясно от информация на ОД на МВР Велико Търново. Тежкият инцидент е станал около полунощ край великотърновското село Козаревец. Автобус на транспортна фирма, пътуващ по линия София – Варна, се сблъсква с тежкотоварен автомобил „Волво“ на добричката фирма ПАТО, който е превозвал бутилки с безалкохолни напитки от Варна за София. На място са загинали са трима души – шофьорът на автобуса, на 45 години, 53-годишен пътник от автобуса, който седял зад шофьора, и шофьорът на тира, на 51 години. Последните двама са от Добрич.

В автобуса е имало 7 пътници, предимно студенти. Четирима от тях са пострадали и са отведени във Великотърновската болница. Състоянието им е стабилно. Касетките с бутилките от товарния автомобил буквално са се изсипали върху стъклата на автобуса и довели до нараняванията. Пътят е бил затворен над 6 часа.

Трагичният инцидент е станал на мокър пътен участък, при обилен валеж, примесен със сняг. Ударът бил челен. От силата касите се изсипали в автобуса. На местопроизшествието е извършен оглед. Причините са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство. НДТ