ДА СЕ ПОСМЕЕМ НА “ЮНАЦИ С УМНИ КАЛПАЦИ”

0
2195

ДТ „Йордан Йовков“ ни кани на 12 и 27 февруари от 19 часа в камерната зала на театъра – да се посмее заедно  с комедията „Юнаци с умни калпаци“.

Що е то ламя и има ли почва у нас?
Четирима „юнаци” с доста съмнителни геройства зад гърба си, са се наели с благородната задача да “пазят” селото си от нападението на ламята, която не се знае каква е, къде е и кога ще дойде. Това пазене трябва да бъде възнаградено по някакъв начин, а той е – селото да ги храни и облича.
С много чувство за хумор авторът ни разказва една приказка, в която чрез алегория описва нашето общество и различните му представители.
Спектакълът е интересен както за възрастни така и за деца. Описва взаимоотношенията, характерите и народопсихологията ни.

В същото време показва и как трябва да се бориш за любовта си и същевременно да превъзпиташ мързеливците, ако изобщо подлежат на превъзпитаване.
В спектакъла ще видите познатите и не до там познатите лица и характери на любимите актьори от Добричкия театър – Петър Петков, Красимир Демиров, Филип Янев, Владимир Трендафилов, Татяна Христова и Любов Николова. Сценографията е дело на Димитър Митев. Режисьор е Костадин Бандутов.

ЗАПОВЯДАЙТЕ ДА СЕ ПОСМЕЕТЕ ОТ СЪРЦЕ!

За информация и билети: Билетен център на ДТ “Йордан Йовков” – гр. Добрич /от 9.00 до 18.00 часа/ и на тел: 058/ 605 573