ДА ДОПУСНЕМ СВЕТЛИНАТА В ЖИВОТА СИ!

0
1047

Прекрасна изложба е експонирана във фоайето на Фондация „Мирен свят“. Неин автор е известната добричка художничка Велина Христова, а културното събитие е под наслов „Бъди промяната“ и авторката го посвещава на официалното си встъпване в длъжността Организатор Международна дейност на българския Иннер Уил Дистрикт 248 за 2020/ 2021 година.

Изявата и вдъхновена от темата на международния президент Бина Виас “Води промяната“. “Промяната започва от всеки един от нас. Променяме гледната си точка, душевната нагласа, променяме емоциите и световъзприятието си – казва авторката на картините. И допълва – нека променим и цветовете край себе си. Нека допуснем повече светлина. Нека приемем женската си сила –  нежност, мъдрост и красота…“

Велина Христова завършва Националната художествена академия със специалност „Плакат и приложна графика“. Работи в сферата на графичния дизайн и пространственото оформление. Участва в редица общи изложби у нас и в чужбина, в момента е преподавател по рисуване и графичен дизайн. Член е на Съюза на българските художници.

Прекрасните картини ще бъдат експонирани в уютното фоайе на Фондация „Мирен свят“ до края на годината. Тоест –  всеки, който пожелае да „намери промяната в себе си и да допусне в живота си повече светлина, съхранена от авторката в нейните колоритни платна, би могъл да разгледа изложбата. И да отнесе у дома заредена с позитивна емоция картина – за спомен от отминаването на една много трудна година и с надежда идната да е светла и да ни промени към по-добро!