ДА  ДОЖИВЕЕШ ДО 95 ГОДИНИ

0
2629

Марийка Георгиева Мирчева от село Котленци, община Добричка, навърши 95 години. Тя е родена на 5 април 1929 год. в Сараюрт – Румъния. Омъжва се за Митьо Сарандев  Мирчев от село Котленци. Двамата свиват гнездо и с много труд и уважение отглеждат двете си деца Кина и Саранди. През годините се е борила с трудности и болка. Загубва съпруга си, а след това и сина си. Работила е като полевъдка, птицевъдка, малко време готвачка. Като по-млада  не е ходила често на доктор, казва баба Марийка,  чувствала се здрава, ама и храната била чиста.

– Не се оплаквам – каза тя. Аз живях добър живот. Трудности винаги има, никъде няма лесно.

За нея се грижи дъщеря й Кина. Чиста, спретната  подредена е старата жена. Преминала достойно по пътя на живота. Попитах я коя е тайната  на нейното дълголетие, а тя ми отговори така: Здраве, уважение, сговор, труд и подкрепа. Е… и малко ракийца и винце си пийвам за сила! Само дето е трудно подвижна.

На рождения й ден кметът на Котленци и председателят на Читалищно настоятелство я посетиха в дома й. Поздравиха я. Пожелаха й здраве, радост и дълголетие. Тя им пожела да достигнат нейните години. С усмивка ги изпрати.

Какво му трябва на човек на тази възраст:една топла усмивка и една блага дума.

Честит Рожден ден, бабо Марийке!

Тодорка АТАНАСОВА

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST