ДАМСКИ КЛУБ „МАЙЧИНА ГРИЖА“ ОТНОВО ЗАРАДВА НЕОНАТОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ В ДОБРИЧ В НАВЕЧЕРИЕТО НА БАБИНДЕН

0
684

По повод 21 януари, Бабинден, жените от клуб „Майчина грижа“ посетиха Отделението по неонатология към МБАЛ-Добрич. Това е дългогодишна традиция на благотворителната организация. Дамите винаги са очаквани на професионалния празник на отделението, винаги са посрещани с радост, винаги целият екип, който се грижи за родения нов живот, споделя с тях своите радости и проблеми през изтеклата година. И винаги преживяването на жените от клуба е незабравимо, съпътствано с много красиви емоции.

Тази година дамите от „Майчина грижа“ зарадваха Неонатолично отделение със сумата от 500 лв., които ще бъдат използвани за закупуване на необходима за нуждите им апаратура.

„От години подкрепяме дейността на Неонатологията в Добрич и днес сме отново тук с огромна благодарност за труда, който полагат хората тук и за безусловната им отдаденост“, посочи Жулиета Иванова, член на УС на клуб „Майчина грижа“.

„Наша грижа са децата. Поддържаме децата, които са изявени в дадена област, но не може да не погледнем и към онези, в чиито ръце започва човешкият живот. Тук сме, за да подпомогнем отделението, но и да благодарим, да сме посредници между добрите хора на Добрич, които даряват, и отделението“, сподели Тодорка Ненова, член на клуба.

„С огромна благодарност всяка година приемаме дарението. Това е знак за нас, че имаме съмишленици, които ни помагат да има не само весели детски очички, но и щастливи майчини очи“,  сподели началникът на Неонатологията към МБАЛ-Добрич д-р Йовка Тихонова. Тя посочи, че вероятно сумата ще се използва за климатик, който да осигури подходящ температурен комфорт за бебетата или за подмяна на горелките на фотолампата, която се използва за лечение на жълтеницата при новородени бебета.

Желанието на всички жени от клуб „Майчина грижа“ е да има повече усмихнати детски очи и здраве за всички!