• Американският политик Рамасвами: Русия трябва незабавно да се дистанцира от Китай и Северна Корея

Какво измисли американският политик?

Кандидатът за президент на САЩ Вивек Рамасвами смята, че има приемлив вариант за прекратяване на конфликта в Украйна. Той сподели мислите си пред Fox News .

Според американски медии Рамасвами е предложил „да се даде Източна Украйна на Путин“. Според политика това ще помогне да се сложи край на силния съюз на Русия, Китай и Северна Корея, в който той вижда реална заплаха за САЩ.

Рамасвами подчерта, че влизането на част от Украйна в състава на Русия ще бъде оформено като вид сделка, при която Русия ще трябва да се откаже от тясното сътрудничество с КНДР и Китайската народна република.

„Руско-китайският съюз е най-голямата заплаха, пред която сме изправени сега. Вземете хиперзвуковите ракетни способности на Русия, съчетайте ги с флота на Китай и икономическата ни зависимост от тази страна – това е истинската заплаха, пред която са изправени Съединените щати. И виждам възможност да използвам конфликта в Украйна като начин за постигане на по-важна цел за Съединените щати – да „откъснат“ Русия от Китай “, цитира EADaili думите на Рамасвами.

В същото време американският политик поясни, че сега САЩ и президентът Джо Байдън правят всичко, за да тласнат света към трета световна война.

Вивек Рамасвами

Роден: 9 август 1985 г. (възраст 38 години), Синсинати, Охайо, САЩ
Съпруг/съпруга: Апурва Т Рамасуами
Образование: Yale Law School (2013 г.), Харвардски университет (2007 г.), St. Xavier High School (2003 г.)
Създадени организации: Roivant SciencesОЩЕ
Братя и сестри: Шанкар Рамасуами