Латиноамерикански красавици са пристигали в Гърция като ВИП придружителки и се озовавали затворени в атински хотели, принуждавани да проституират при мизерни условия от албански мафиоти. Срещите са уреждани чрез известен сайт за запознанства.

Служители на Дирекцията за борба с организираната престъпност и трафика на хора в сътрудничество с Националната полиция и служители от Колумбийската имиграционна служба (Policía Nacional de Colombia), Службата за вътрешна сигурност на САЩ (Посолството на САЩ в Атина, HSI – Разследвания на вътрешната сигурност) успяха да разбият престъпната организация и да освободят колумбийските красавици.

Разплитането на пъзела започва през август 2022 г., когато е получена информация за дейността на престъпната организация, която експлоатирала икономически и сексуално жени от Латинска Америка.

Според изнесената информация, членовете на организацията са вербували чужденки със сериозни финансови затруднения, които транспортирали до Гърция и ги настанявали в централен хотел в района на Атина, където живеели при мизерни условия и принудени да проституират.

Във вечерните часове на 17.02.2023 г. е проведена координирана полицейска операция, като полицаите се представили за клиенти. След като тарторите получили уговорените суми, от предварително набелязани банкноти, са арестувани. Арестувани са и шофьорите, които преди това са транспортирали жените за сексуалните ангажименти.  https://trud.bg/