ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ПРЕДОТВРАТИХА ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА

0
304
Closeup of male hand holding telephone receiver while dialing a telephone number to make a call using a black landline phone. With retro filter effect.

На 11 март, около 18:15 часа, служители на ГКПП Дуранкулак спират за проверка таксиметров автомобил с возеща се жена на 82-години от град Каварна. В хода на работа е установено, че жената е жертва на телефонна измама, извършена около 13:00 часа същия ден.

Пред разследващите възрастната жена разказала, че получила обаждане на домашния си телефонен номер от мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият полицай поискал от жената съдействие за залавяне на извършители на телефонни измами. За целта жената трябвало да вземе всичките си налични пари и да ги предаде. С един таксиметров автомобил жената е изпратена от град Каварна до град Добрич, след което с друг таксиметров автомобил е трябвало да стигне до населено място на територията на Република Румъния, където да предаде наличните 3 560 лева. Работата по случая продължава.

ОД МВР Добрич отново апелира гражданите на областта да обърнат внимание на възрастните си родители – да не предоставят пари и ценности след обаждане от непознати, независимо за кого се представят. НДТ