Тънки, без екстремна дължина, спокойни нокти и деликатни, добре поддържани ръце са основната тенденция на тази есен

Според експерти най-модерният маникюр за есента са напълно „голи“ нокти. За да изглеждат ръцете ви добре поддържани, на помощ идва маникюр с пила с възможност за полиране на нокътната плочка с вакса и последващо полиране на пръстите.

Все повече блогъри, артисти и други медийни личности преминават към маникюр без покритие, като се грижат за здравето на ноктите си и кожата около тях. След полиране на пръстите ръцете изглеждат скъпи, нежни и добре поддържани, а ноктите блестят с естествен и здрав блясък.

Естествените и добре поддържани нокти се съчетават с всеки грим, както и стил на облекло, подчертават дизайнери..

Спокойните и приглушени цветове ще продължат да бъдат актуални: всички нюанси на сивото, бежово, прахообразно, голо и полупрозрачно розово. Любителите на ярки нокти могат да изберат благородни винени нюанси или цвят Марсала.

Като цяло, същият скъп маникюр без излишни украшения, крещящи цветове и кристали от 2000-те, който също ще върви с всяка визия. Пиленият маникюр, за който вече споменахме, може да бъде допълнен с всякакво покритие.

Водещи маникюристи напомнят за необходимостта да се следи дебелината на покритието. Според тях новите технологии позволяват нанасянето на гел покритие, като същевременно се запазва изящната тънкост на ноктите.