ГИГАНТСКИ ПИРАМИДИ В КИТАЙ СА ДВА ПЪТИ ПО-ВИСОКИ ОТ ХЕОПСОВАТА И КРИЯТ ЗАСЕКРЕТЕНИ ТАЙНИ

0
6215

През 1994 г. един австриец по време на своето пътешествие из района в близост до град Сиан, провинция Шанси,  видял шест пирамиди. Той снимал с видеокамерата си, а вече вкъщи, с по-внимателен преглед, видял други гигантски пирамиди в задната част на снимките. Всъщност се оказало, че общия брой на древните съоръжения е 16.

Още в началото на 20-ти век двама търговци от Австралия стигнали до китайската провинция Съчуан. И те открили тези невероятни пирамиди. Потресени от величествения им вид, те започнали да разпитват местните хора за тях.

Те обяснили на търговците, че пирамидите в Китай са там от времето на древен император и са строени преди повече от 5 000 години. Тези владетели, според древните ръкописи, наричали себе си потомци на извънземни същества, които се спуснали от небесата. Именно пришълците от космоса построили гигантските пирамиди в централната част на Китай, смятат местните.

Самите пирамиди се различават по размер. Най-голямата от тях, която е два пъти по-висока от пирамидата на Хеопс в Египет, се извисява на 300 метра. Тя се нарича Великата бяла пирамида. Всяка страна на пирамидата е строго ориентирана към световните посоки и всяка от страните й навремето е имала определен цвят: от север е черна, от южната страна – червена, от западната страна – бяла и от изток – синьо-зелена.

Другите съоръжения имат височина от 25 до 100 метра. Като структура и външен си вид те си приличат с мезоамериканските пирамиди, които се намират в Мексико, Гватемала и други държави от Централна Америка.

Китайските пирамиди, точно както и мексиканските, са гъсто обрасли с растителност: на тях растат храсти и дори дървета. Навярно благодарение на този естествен камуфлаж, те са успели да бъдат толкова време незабелязани.

И до днес китайските власти все още забраняват посещенията и снимките на  древните структури. До този момент не са много европейците, които са успявали да видят тези забележителности, а още по-малко са ги запечатвали на кадър.

Формално, китайските власти твърдят, че тези пирамиди, разположени в централната част на страната, са гробници на древни императори. Но това тълкуване не дава отговор на много въпроси, които възникват, при изучаването на тези паметници.

Изследване на местоположението на китайските пирамиди и тяхната връзка с другите пирамиди на Земята водят учениците до заключението, че пирамидите от различните части от света имат преди всички геометрическо съответствие. И били построени от строители, които много са си приличали като умения и квалифицираност. И функциите им най-вероятно са били сходни.

Струва си да се замислим, например, че от 16-те пирамиди, трите най-големи са построени една до друга, както и египетските. Има и други съвпадения и различни видове изчисления, които карат изследователите да се удивляват и да издигат различни теории.

Мнозина са склонни да вярват, че благодарение на пирамидата древните хора можели да общуват не само помежду си, намирайки се при това на огромно разстояние един от друг. От пирамидата било възможно да са осъществявали връзка с извънземна цивилизация.

Интересно е да се знае, че около тези загадъчни древни забележителности има немалко аномални зони, в които хора са изчезвали, или са се разбивали самолети. Нищо чудно по този начин някой да възприпятства тяхното изучаване.

За пръв път пирамидите били забелязани през 1945 година от американски военен пилот. Той летял на рутинна мисия между Китай и Индия и бил удивен от това, което видял. Тези пирамиди имали невероятна прилика с египетските и тези на ацтеките, и маите. Заинтригуван от видяното той пожелал да ги изследва, но местните власти му попречили.

Едва през 1994 година изследователя от Германия – Харвиг Хаусдорф получава официално разрешение да посети Китай във връзка с откритието и да се срещне с археолози от Пекин. Но тези пекински учени нямали право да му разкриват подробности за пирамидите. Въпреки това изследователят преброява в местността над 900 конструкции с надгробни могили, които били изработени от пръст и глина и били с височина от 25 до 100 метра. Най-голямата била с височина от 300 метра и била наречена „ Голямата бяла пирамида”. За съжаление и този изследовател не успява да продължи с проучванията си.

Години по-късно китайският професор Уанг Шепинг твърди, че пирамидите са построени през 4500 година преди новата ера. А в най-високата били погребани тленните останки на един от първите китайски владетели – император Хуанди. Конструкцията на самата пирамида имала отлична защитна система и много капани и била построена върху живачно езеро.

Разположението на пирамидите буди догадки. Не е случаен факта, че в центъра на Сиан се намирал така наречения „Небесен Олтар” който обаче бил заровен малко след откриването му с цел да не се използва за езически ритуали. На този небесен олтар китайските императори провеждали религиозни церемонии.

Китайското правителство дори засади пирамидите с бързорастящи хвойнови храсти – очевидно за да бъдат трудноразличими от спътниците. Маже би така се съхранява някаква древна тайна не само за устройството на нашата планета, но и за други космически обекти.

https://pochivka.blitz.bg   https://www.articlepro.eu/

Китайските пирамиди са построени от марсианци!

Те са също толкова древни и вероятно навремето са изпълнявали функции, чиято тайна не е разкрита. При това височината на Великата бяла пирамида в Китай била 300 метра, тоест тя била двойно по-висока от Хеопсовата пирамида.

Но туристите не могат да припарят до нея. Защо китайците крият от света тези уникални паметници на древната култура? Може би те са проникнали в някои тайни на тяхното предназначение, научили са се да ги използват и не желаят да ги споделят с останалия свят?

Откритието на американския пилот

През пролетта на 1945 година пилотът на ВВС на САЩ Джеймс Хаусман извършвал разузнавателен полет над територията на Китай. В района на планината Цинлин, югозападно от град Сиан, двигателят се задавил. Пилотът бил принуден да се спусне по-ниско, за да потърси място за кацане в случай на крайна необходимост.

Прелитайки над долина, той открил нещо неочаквано. Ето как го излага в своя доклад: „Летях около планините и стигнах до равна долина. Точно пред мен лежеше гигантска бяла пирамида, обвита в почти нереално, светло сияние. Стори ми се, че е направена от метал или специален камък. Прелетях над сребристобелия гигант няколко пъти. Най-забележителното в него беше върхът – голям къс метал, напомнящ скъпоценен камък.“

Тъй като разузнавателният самолет бил оборудван с най-съвършената за онова време снимачна апаратура, Хаусман успял да направи снимки на този необичаен обект. Експерти на Пентагона, изучили снимките, стигнали до извода, че височината на пирамидата е 300 метра, а дължината на страните на нейната основа – 490 метра.

Докладът на Кауфман и снимките били скрити в архивите на Пентагона под гриф „Строго секретно“. Две години по-късно над загадъчната пирамида прелетял бившият полковник на ВВС на САЩ Морис Шихан, който по това време оглавявал далекоизточния отдел на авиокомпания Trans World Airlines. Съобщение за това било публикувано в „Ню Йорк Таймс“ на 28 март 1947 година. Но учените го възприели с голяма доза скептицизъм. И за дълги години откритието било забравено.

Пътешествието на австралийския търговец

Чак през 1963 година новозеландският пилот Брус Кейги имал щастието да открие дневници и статия на австралийския търговец Фред Майер Шрьодер, написани през 1912 година. Той пътувал от Великата китайска стена в дълбините на страната. Един ден Шрьодер преминавал със своя спътник – местен монах – по равнината на Съчуан до древната китайска столица – днешния град Сиан.

Видяното той записал в дневник: „След няколко дни изтощителна езда изведнъж забелязахме нещо възвисяващо се на хоризонта. На пръв поглед приличаше на планина, но когато се приближихме, видяхме, че това беше съоръжение с правилно скосени граници и плосък връх.“

След това се появили още няколко пирамиди: „Приближихме се към тях от изток и видяхме, че в северната група имаше три гиганта, а останалите пирамиди последователно се смаляваха в размери до най-малката на юг. Те се простираха на шест или осем мили по равнината, възвисявайки се над обработваемите земи и селата. Те бяха под носа на хората и оставаха абсолютно неизвестни на западния свят.“

Търговецът обърнал внимание, че страните на всички пирамиди са строго ориентирани по посоките на света. За разлика от египетските, китайските са облицовани с каменни плочи. Повечето от тях имат плоски върхове, а на страните им някога били направени стъпала, водещи към върха (което ги родее с мексиканските пирамиди), но те са затрупани от отломките каменна облицовка, посипала се от върха. По склоновете за многото векове са израснали дървета и храсти. Това изглажда геометричните очертания на пирамидите и им придава сходство с природни обекти.

Шрьодер попитал своя спътник за възрастта на пирамидите. Гуруто отвърнал: „В нашите стари книги, написани преди пет хиляди години, тези пирамиди се споменават като древни, построени още при древните императори, които казвали, че произхождат от синовете на небето, слезли на земята със своите огнени метални дракони.“ За един от тези императори на име Хуанди в писмени източници се казва, че е дошъл от съзвездие Лъв и след 100 години управление отлетял обратно.

Обектът не е открит

Долината на пирамидите е затворена за посещения, тъй като се намира в регион, където има разположени секретни военни обекти. И все пак през 1994 година австриецът Хартвиг Хаусдорф успял да получи разрешение за изследване в тази тайнствена местност и дори да заснеме 18-минутен филм. В провинция Шанси, в района на Сиан, на площ 2000 квадратни километра той открил повече от 100 пирамиди. Спъникова снимка позволява тази цифра да се увеличи четири пъти.

Но нито един от изследователите не успял да открие Великата бяла пирамида. Например руският пътешественик от Владивосток Максим Яковенко, който отишъл в долината на пирамидите през 2008 година, я идентифицирал в планината Ляншан. В гробница на нейния склон е погребан император Гаодзун (618-626 г.).

Действително тази планина представлява огромна пирамида с четири стени и плосък връх, а височината ѝ е около 300 метра. Но всяка от страните имала свой цвят: северната – черен, източната – синьо-зелен, южната – червен, и само западната била бяла. Плоският връх е засипан с жълта пръст. А пилотът Джеймс Хаусман е видял съоръжение със сребристобял цвят. Съвпадала само височината.

Но в провинция Шанси има три такива гигантски пирамиди. Великата бяла пирамида не се вижда и на спътникови снимки. Възможно ли е да е била замаскирана?

Предавателят на Земята

Американският изследовател Ванс Тед сочи безспорната връзка на китайските пирамиди с египетските, централноамериканските и… марсианските. Според него във всяка група пирамиди са „заложени всички хармонични съотношения, позволяващи да резонират в унисон с всички съществуващи полета (световни, магнитни и прочие).

Сега е известно, че ако построим електронни станции в различни части на земното кълбо, геометрично съответстващи една на друга по фаза, можем да държим връзка между две точки през земното кълбо. Възможно е тези древни съоръжения да са издигани за тази цел… Контактът може да не се е ограничавал със Земята. При определени условия е бил възможен контакт между различни измерения или през милиони мили в космическото пространство. Земното кълбо е използвано като предавател.“

Сп. „Тайны ХХ века“, №39, октомври 2015 г. (със съкращения)

http://drevnite.com

ВСИЧКО НА ТЕМА КИТАЙ