ГЕРБ с хитър ход за изборите! Слагат министъра на финансите за водач на листата им в Перник. Освен това планират да изсипят над 1 милиард лева в града.

Управляващата партия планира да не отстъпи нито едно депутатско място в бъдещия парламент на България и дори напротив – амбицирани са да увеличат броя на народните си представители. Днес се появиха слухове, че управляващите дори се канят да привлекат в листите си и някои от известните попфолк изпълнители.

За пернишката кандидат-депутатска листа неслучайно се спряга водач да бъде министърът на финансите държавата Кирил Ананиев.

Идеята на ГЕРБ е през следващия си управленски мандат да помогне на града да се промени, като за целта в Перник се изсипят над 1 милиард лева по така наречената „Зелена програма“,

пише регионалният сайт “ЗаПерник”. Това е обезщетение, които три български града в България ще получат, като компенсация за трудното им миньорско минало.

Макар повечето перничани да не виждат какво толкова лошо има в миньорските градове, от Европа смятат, че тежката индустрия уврежда здравето на хората и инфраструктурата на градовете, затова те се нуждаят от финансова инжекция за възстановяването им.

Очаква се градовете, които ще намажат от тлъстата компенсация, да са Стара Загора, Перник и Бобов дол.

Точно затова ГЕРБ са решили Перник да бъде един от приоритетите им за следващия мандат. „Важно е да направим силна листа. Да постигнем много добър резултат в Перник. С подкрепата и на нашите местни депутати да сформираме правителство, което Европа уважава и да реализираме смелите решения за Перник”, каза новия лидер на ГЕРБ в Перник Денислав Захариев. Той припомни, че когато БСП идва на власт, винаги се спира еврофинансирането.

„Борисов ще направи всичко за града ни. Важното е ние да покажем на следващите избори, че искаме това да се случи”, каза Захариев.

В сегашния парламент ГЕРБ има двама депутата от Перник – Красимир Велчев и д-р Александър Александров.

Друг плюс за евентуалния нов водач на листата е, че той е родом от Пернишко. По информация на местните медии Кирил Ананиев е израснал в брезнишко село Горна Секирна.

Припомняме, че управляващата партия работи отлично с червения кмет на Перник Станислав Владимиров, за ужас на БСП лидера Корнелия Нинова.

https://lupa.bg