Дилемата на предстоящите местни избори е между направеното и ненаправеното. Това заяви при посещението си в Добрич народният представител от ПГ на ГЕРБ Георги Марков. Той беше в града по покана на Надежда Петкова, кандидат за кмет от местна коалициа ГЕРБ (СДС). На срещата в Огледална зала ,,Нели Божкова” пред десетки свои почитатели, известният бъгарски политик и конституционен съдия от 1994 до 2003 година говори по темта ,,30 години демокрация”.

При откриването на срещата Надежда Петкова представи госта и сподели: ,,Георги Марков е един от най-добрите политически анализатори, който с хирургична точност може да направи десекция на всеки обществен проблем в България и света. Той не се страхува да назовава нещата с истинските им имена. Ето защо днес му казвам добре дошъл в Добрич. Защото по време на цялата кампания за местните избори не се колебах да казвам истината за управлението в града през последните 4 години. Добрич не заслужава да бъде управляван от хора, които се опияняват от това да се виждат на телевизионния екран. Думите им създават илюзия, че в града ни нещо се случва, а действителността е плашеща. Разбити улици, мръсотия, страх и безвремие. Това не е градът, в който искаме да живеем.

„Кой е най-добрият начин да се справим с лъжите на опонентите, защото много такива се изговориха, кампания, която се води, е позиционирана не на платформи, а на конкретни теми, на дебат за това какво правим през следващите четири години, за да бъде изведен Добрич на едно друго ниво, което заслужаваме. Какво правим, за да можем ние и децата ни да имаме бъдеще тук и да направим добра регионална политика, такава, каквато можем и каквато заслужаваме“, попита Надежда Петкова известния политик.

Запознах се с Надежда Петкова в парламента и се впечатлих от нейната одухотвореност. Затова съм тук, каза Георги Марков.

„Надявам се, че гражданите на Добрич ще сравнят направеното през последните 30 години от ГЕРБ и ненаправеното от БСП. Това е дилемата – направеното срещу ненаправеното“, каза политикът.

По думите му, в градовете, които е посетил при представянето на книгата си, е видно, че там, където има кметове на ГЕРБ в „дует“ с министър-председателя Бойко Борисов и правителството, градовете са зримо променени. Защото е много важно един кмет да има качества, но е много важно да има политическа подкрепа и подкрепата на правителството.

„Надежда е с две деца, с две висши образования и с двоен опит – и като общински съветник, и като зам.-кмет. Тя е човек, който е наясно с проблемите на местното самоуправление. Но, освен качествата, тя има и политическа подкрепа на най-голямата партия в България ГЕРБ, която за тези 30 години демокрация единствена победи осем пъти на парламентарни избори БСП. И това не е случайно“, коментира депутатът.

И риторично запита: „Кой стои зад днешния кмет? Издигнат от Реформаторски блок – къде е той днес. Най-голямото недоразумение на българската политическа сцена през тези 30 г. 7-8 партии с по половин процент се събраха, за да минат заветните 4%, качиха се на гърба на Борисов, влязоха във властта, изпокараха се и дим да ги няма – по-голямата част към Брюксел. Партия ДБГ няма. От НДСВ остана портретът на царя. Затова много важно за този град е, че, за да се възроди, трябва да има кмет, който е наясно с проблемите, да има качества, но и да има зад гърба си премиер и правителство, както и партия, които видимо промениха големите градове. Затова се надявам този път да се гласува разумно. „Ако жителите на Добрич искат промяна, това е промяната – Надежда в тандем с премиера Бойко Борисов и с такива добри депутати като вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова“, каза Георги Марков.

Политикът направи анализ на демократичните процеси у нас през последните 30 години. Той представи книгата си „Феноменът Виктор Орбан“ и дълго раздава автографи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

ГЕРБ /СДС/ – ДОБРИЧ