37 нови заразени, общо – 449 за страната, заяви на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски.

 

Новата област със случай на коронавирус е Видин. 167 души общо са хоспитализирани, 17 случая са интензивни.

Настанени в болница са 27 души през изминалото денонощие, а 566 проби са изследвани.

„Има изписани нови болни с отрицателни проби. Това са трима души от Бургас, един мъж от Шумен и един в Перник. Общо излекуваните стават 25. Най-младият изписан е на 25 години.

Имаме два нови случаи на загинали пациенти – един в Кюстендил и един в УМБАЛСМ „Пирогов“. Следната възраст на починалите е около 61 години. 167 са настанени за лечение общо. Още една жена е интубирана“, добави ген. Мутафчийски.

 

Общият брой на излекуваните е 25. Трима от тях са от Бургас – лекар на 43 години и семейството му, един мъж от Шумен и един от Перник. Общо 18 мъже и 7 жени.
Най-младият пациент, който е изписан, е на 27 години, най-възраният е на 80 години.

10 пациенти общо са починали за България. Два са новите смъртни случаи – мъж от Кюстендил и 40-годишен мъж от София.

Продължава изследването на депутатите. Две са съмнителни депутатски проби.

“Във ВМА са направени 92 проби, от които има две съмнителни. Днес те ще се препотвърдят. В другата болница също са направени 92 проби, които са отрицателни.
Продължава работата”, заяви ген. Мутафчийски.

Относно сигналите, че не се обръща внимание на болни хора, ген. Мутафчийски заяви, че са препоръчали на РЗИ да бъдат по-активни. В Благоевград е направено пълно разследване по случая с починалите майка и дъщеря, каза той.