Генчев разкри двама от титулярите си и обяви: Имаме по няколко варианта за всеки мач – БГ Футбол – efbet Лига

0
4


Треньорът на Левски – Станислав Генчев, говори преди дербито с ЦСКА. Той разкри двама от своите титуляри за мача с „червените“ – Александър Колев и Мустафа Сангаре. 

lap.bg

„За всеки един треньор е приятно да се изправи в такъв сблъсък. Ще се радвам моят отбор да победи. Който иска да излезе победител, трябва да играе със самочувствие. Показали сме, че може да играем атакуващо. Важно е отборът да бъде смел и да търси победата докрай. Вярвам, че феновете ще го оценят. Най-важно е отборът да бъде смел. Много е важно и за мен, и за футболистите да имаме подкрепата на нашия 12-и играч. Щастливи сме, че билетите са изкупени, но трябва да направим така, че хората да си тръгнат щастливи от стадиона“, започна Генчев. 

„Не само за този мач, но за всеки мач имаме по няколко плана. Всеки треньор разиграва различни планове при положителен и негативен резултат. Кой какво е видял е друг въпрос. И двата отбора можем да се изненадаме. ЦСКА направи солидна селекция. Надявам се ние да сме отборът, който ще изненада ЦСКА“, коментира още той. 

„Кой ще започне, решаваме на база тренировките и мачовете. Ако сега оставим резерва Сангаре, никой не може да гарантира, че ще вкара гол. 80% от головите ситуации ги създава той. Няма причина да го оставим резерва. Алекс Колев е голмайстор и лидер – и двамата ще са титулярии, ако това ви интересува“, разкри Генчев.

„Дали ме притеснява ЦСКА? Чак да ме притеснява – не бих казал. Привлякоха много качествени футболисти. Някои от тях закъсняха с подготовката, но сега са подобрили много неща – и кондиционно, и игрово. Много е важна психическата подготовка в такъв мач. Който играе по-уверено, ще има предимство. Повечето момчета ще играят за първи път в такъв мач, не са обременени. Отборът е подготвен“, добави треньорът на „сините“.

„Макун трябваше да започне титуляр във Венецуела, но е усетил проблем в аддуктура и не игра. Връща се при нас. Ще видим какво е състоянието му и дали ще го използваме. Няма индикации, че Кристиян Димитров ще пропусне утрешния мач.

Алекс Колев беше за чист червен картон срещу Люксембург и съдията го пожали. Беше изнервен и затова му дадохме три дни почивка. Сега тренира с настроение“, завърши Генчев.

подкрепя българския спорт



Източник Gong.bg