• Какво разкрива национално проучване на социологическата агенция

ко изборите за Народно събрание се провеждаха в първата половина на септември, резултатите биха били следните:

ГЕРБ-СДС с електорална готовност при 22,5% от пълнолетните българи, БСП – при 16,1%. “Демократична България” – 15,8%, “Има такъв народ” – 15,5%, ДПС – 11,9%.

Близо над бариерата изглежда “Изправи се, България! Ние идваме!” с 4,8%. Под бариерата личат най-вече две формации: “Възраждане” – с 3,1% и ВМРО – с 2,4%.

Данните са от независимото редовно, национално представително изследване на общественото мнение, проведено от “Галъп интернешънъл”. Вълната на изследване е проведена между 2 и 10 септември, “лице в лице”, сред 1007 пълнолетни българи.

Изследването няма как да установи недвусмислено подкрепата за тепърва създаващата се формация на Кирил Петков и Асен Василев, тъй като теренът на изследването е преди обявата на намеренията им. Двамата са сред политическите фигури у нас с най-бързо растящ личен рейтинг.

При цялата условност на отчитането на лично доверие, при Борисов, например, то е 15,1% (което е исторически минимум за него), докато при Кирил Петков през този месец е 33,8%, което го нарежда сред първите в класацията на най-харесваните политици, оглавявана от Румен Радев (с лично доверие от 65,5% през този месец).

47,1% казват, че със сигурност възнамеряват да гласуват на парламентарните избори. Други 23,8% вероятно биха гласували, но още не могат да кажат със сигурност. Това означава, че вероятно ще гласуват повече от 3 милиона българи, като изследването не отчита гласове в чужбина. Тепърва ще се отчете какво ще е влиянието на провеждането на парламентарни и президентски избори в един и същи ден.

Настоящото изследване е проведено в периода 2-10 септември 2021 г. от “Галъп интернешънъл”. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Изследването е проведено  сред 1007 души по метода “лице в лице”. Абсолютната максимална грешка е ±3,1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на около 55 хиляди души.

https://www.vesti.bg

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  17. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  18. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА