Габрово, Стара Загора и Добрич са победители във фотоконкурса на МРРБ “Моят град е моята крепост”

0
837

Снимки от Габрово, Стара Загора и Добрич са големите победители в инициативата “Покажи как обновяваме родното ти място”, част от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ “Моят град е моята крепост”, съобщават от Министерството.
В рамките на конкурса в периода от 4 август до края на септември в регионалното министерство са били получени общо 190 снимки. Най-много са били на обекти от градовете София, Благоевград, Пловдив, Ловеч, Стара Загора, Враца, Добрич, Монтана, Петрич, Габрово и Мездра. Фотографиите представят градски пространства, детски градини, училища, социални и обществени сгради, реновирани сгради на пожарни служби, детски площадки, паркове, санирани блокове, туристически обекти, културни събития и други, обновени с европейско финансиране по управляваните от МРРБ програми “Регионално развитие” 2007-2013 г. и “Региони в растеж” 2014-2020 г.
Първо място в инициативата печели Ярослав Чепурной за снимката си на новото градско кръгово кръстовище в Габрово, показваща как модерното лед осветление завладява града. На второ място е снимката на Михаил Михалев от Стара Загора, който представя обновения парк “Артилерийски”. На трето място се класира фотография на парк “Св. Георги” в Добрич на Драгомир Пеев.
Снимките са част и от специална изложба в столичния електротранспорт, където са изложени кадри на реализирани проекти по европейските програми.
Жителите и гостите на София могат да видят обектите “преди” и “след” обновяването им с европейското финансиране в 50-те тролейбуса, купени по проект “Интегриран Столичен градски транспорт”, финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г.
Още шестима участници в инициативата ще бъдат отличени с поощрителни награди. Това са Вячеслав Попов от София, Карина Вутова от Мездра, Христина Топалилова от Враца, Нели Митева от Ловеч, Станислав Терзиев от Петрич и Велизар Еремиев от Благоевград.
Целта на конкурса е да се стимулират гражданите да покажат и популяризират проектите, финансирани със средства от Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 и чрез предходни проекти, реализирани по ръководени от МРРБ европрограми. Най-добрите кадри и посланията към тях ще бъдат включени и в календар за 2020 година.  http://www.bta.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST