В самоковското село Радуил се състоя благотворително състезание по биатлон в подкрепа на местното училище

0
3



В самоковското село Радуил се състоя състезание по биатлон. В него се включиха над 110 участници – деца и възрастни. Събраните средства от таксата участие ще бъде дарена на местното училище „Христо Смирненски“ за закупуването на спортни материали.

По този начин ще се даде възможност повече деца да спортуват по по-лесен начин, каза пред БТА Елена Дурчова, председател на Клуб по биатлон „Пирин“ и част от главните организатори на събитието. Другата цел на състезанието е да популяризира спортната дейност. Трасетата бяха направени, за да бъдат предизвикателни за всички участници, каза още Елена Дурчова. Тя посочи, че за участниците са предвидени награди – медали.

В състезанието се включи и кметът на селото Христо Иванов. Той каза, че приема инициативата присърце. По думите му това е начинът да се ангажират младите хора и да спортуват.

Състезанието започна с участието на деца, а след това се включиха и възрастни. В турнира имаха възможност да вземат участие всички желаещи, дори и да не са състезатели по биатлон. Състезанието се организира с подкрепата на Международния съюз по биатлон, Българска федерация по биатлон и Община Самоков.  

/ТТ/



Източник БТА