В ПОБРАТИМЕНИЯ ИЗМАИЛ ЗАПОЧНА МАЩАБНО ЗАСАЖДАНЕ НА ДЪРВЕТА

0
1524

В побратимения на Добрич украински град Измаил започна мащабно засаждане на големи дървета, което ще продължи около две седмици. Планира се да бъдат засадени стотици дървета и храсти хвойна, съобщават от пресцентъра на Общината.

„Днес в в града се случва значимо събитие, ние за първи път засаждаме големи дървета. Поканили сме специалисти от киевския разсадник и от нашето горско стопанство, които ще участват не само в засаждането, но и ще наблюдават как се хващат дръвчетата“ – разказа кмета на Измаил Андрей Абрамченко, който засади първото дърво. – „Планираме тази есен да засадим 130 клена с височина 4-5 метра на възраст 12-15 години, 106 десетгодишни брези, 36 храста от елитен сорт хвойна, 15 сини елхи и 10 върби. Растенията ще бъдат разпределени по различни места в града.
Засаждането на вече големи дървета е сложен процес, който изисква голяма подготовка и финансов ресурс, но предишният ни опит с чинари доказа, че е по-добре да се засаждат вече пораснали дървета. Затова трябва да акумулираме ресурси и да продължаваме работата си“.   НДТ