До 25 декември в района на Москва ще бъдат оборудвани убежища за граждани, които могат да поемат до 15 милиона души. Това съобщи днес, 15 декември, ръководителят на регионалното управление на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация Сергей Полетикин, изнасяйки доклад на заседание на Московската областна дума.

„По отношение на жилищно-комуналните услуги тази работа се извършва във всички жилищни сгради, трябва да приключи до 25 декември. Това е решението на оперативния щаб. За нашето население имаме най-простите убежища в жилищни сгради, търговски центрове, които осигуряват подслон на до 15 милиона души.

Заслоните са оборудвани с места за сядане, контакти за зареждане на джаджи, ще имат ток и питейна вода. Можете да останете вътре до час.

„Не искаме да окачваме табели (към приюта), имайки предвид опита на граничните райони и засега няма да го правим, за да не вълнуваме нашето население“, – каза шефът на Министерството на извънредните ситуации.

Както EADaily съобщи , преди ден военният експерт Владислав Шуригин заяви, че Киев подготвя масиран удар с безпилотни самолети-камикадзе на руска територия в навечерието на Нова година. Той подчерта, че Източна Европа вече е започнала да разработва дронове на базата на украински дронове с вносни компоненти.

eadaily.com