ТУРИСТКА беше изядена от акула, след като беше отнесена от силно течение по време на мечтана ваканция за гмуркане в Индонезия.

Тялото на 68-годишната американка Колийн Монфоре от Южна Дакота беше намерено в стомаха на акула от ужасени рибари.

Жената беше на разходка с лодка за гмуркане с шестима приятели около остров Пулау Реонг, когато на 26 септември се случи трагедията.

Тя беше отвлечена от силните течения с отчаяната си група и водачът не успя да я издърпа обратно до лодката.

Спасителните екипи търсиха осем дни, преди окончателно да се откажат на 3 октомври поради опасните условия в морето и ниските шансове да открият туриста.

За съжаление, рибар в съседната държава Източен Тимор намери човешки останки в корема на акула в неделя.

Длъжностни лица в окръг Ликиса казаха, че женският труп все още е облечен в черен мокър костюм и изглежда е на жена от Запада.

Рибарят каза: „Акулата беше уловена, но не беше в нормално здраве. Мислех, че е погълнала пластмаса или риболовна мрежа.

„Беше разрязана, за да се открие проблемът, а вътре имаше останките на жена.“

Длъжностни лица в Източен Тимор се свързват с бреговата охрана в Индонезия.

Те също така призоваха за подробности за всеки с изчезнали приятели или роднини поради популярността на гмуркането на близките острови, които са територия на Индонезия.

Мухамад Салех Горо, ръководител на регионалното звено за техническо изпълнение (UPTD) за управление на морския парк на островите Алор и околния океан, каза: „Координирахме се с индонезийското посолство (KBRI) в Дили и KBRI потвърди истината на тази информация.

„Тялото на жената беше намерено в акула в Източен Тимор. Не беше на територията на Индонезия.

„Сега разследваме допълнително случая, за да потвърдим дали това са останките на някой, обявен за изчезнал в Индонезия.

„По водолазния костюм на пострадалия се предполага, че са били водолази. Резултатите от проверката ще бъдат публикувани скоро след като има по-пълна информация.

„Анекдотичните доклади от Източен Тимор сочат, че жертвата на акулата е чуждестранна жена.“

Ипда Джовани Б. М. Тофи, началник на полицията в Югозападно Малуку, където туристката е изчезнала за първи път, каза, че екскурзоводът с групата за гмуркане първоначално е докладвал за изчезването й.

Той каза: „Първоначалното търсене беше извършено от приятели на жертвата, тъй като те бяха на същото пътуване до островите Банда.

„Координирахме се с правителството на село Набар, за да мобилизираме жителите, за да помогнем за търсенето на брега срещу остров Реонг и да извършим претърсвания около водите на остров Реонг с помощта на дълги лодки или скоростни лодки, но жертвата не беше намерена.“  https://www.thesun.co.uk/