Добрич, 24 август /Юлияна Христова, БТА/
В Добричка област започва обучението на 703 преброители и контрольори за предстоящото национално преброяване на населението и жилищния фонд, съобщават от местния отдел “Статистически изследвания”.
Във всички общини в областта за обучението, което тръгва на 30 август, са наети достатъчно големи зали, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки. В Добрич и Добричката община, където са наети най-много преброители, обучителните материали ще бъдат раздадени съответно на 2 и 3 септември. Преброителите и контрольорите ще получат и предпазни маски за многократна употреба и дезинфектанти, които ще им бъдат необходими при анкетирането на гражданите. Участниците в кампанията ще бъдат запознати със съдържанието на преброителните карти и как да работят с тях, посочват от отдела.
“Преброяване 2021” ще се проведе от 7 септември до 3 октомври на два етапа, припомнят от отдела. До 17 септември ще се състои преброяването по интернет, а от 18 септември – с преброители, които ще посещават домакинствата между 8-20 часа всеки ден, включително в събота и неделя.