С тържествен водосвет вчера – в деня на Свети Климент Охридски, патрон на училището по изкуствата в Добрич, беше осветена възобновената концертна зала в училището. Залата е уникална, тя е плод на огромното желание на ръководството и колектива да предложат на климентовци обучение в условия на високо професионално ниво, съпътствано с най-съвременно техническо оборудване, сценична техника и отлична акустика. За нейното създаване бяха вложени много емоции, много труд и много средства, събирани през последните години. Гост на събитието беше зам.-кметът по хуманитарни дейности на Община Добрич д-р Емилия Баева.

И – както е традиция в СУ „Св. Кл. Охридски“, след водосвета талантливи деца зарадваха препълнената зала със своите изпълнения.

А снощи празникът беше подобаващо отбелязан с тържествен поп и джаз концерт с участието на родители, учители, настоящи и бивши възпитаници на училището. Концертна зала „Добрич“ трудно побра всички почитатели на талантите на училище „Св. Кл. Охридски“, а въодушевлението от блестящите изпълнения ще владее присъствалите дълго след отшумяването на празника..

Всъщност, за училището по изкуствата предстоят още много празнични събития, тъй като честванията по повод 40-годишнината ще продължат и през новата 2020 година и ще завършат с грандиозен концерт на 18 май в Летен театър – с участието на различни музикални и танцови формации от бивши и настоящи ученици, родители и учители от СУ „Св. Климент Охридски“.