В центъра на град Генерал Тошево, близо до сградата на Общинска администрация, грейнаха светлините на Коледната елха.

Емоционалното събитие беше уважено от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и неговия екип, а радостта и щастливите мигове, бяха изцяло за децата. Това си личеше по грейналите им като звездички лица, огромните и дълбоки усмивки и мигът на тотална превъзбуда в двата ключови момента от вечерта – появата на Дядо Коледа и Снежанка и запалването на светлините на коледната украса, съпроводено със страхотна заря.

Празничната програма продължи близо час, а гост-водещият в лицето на талантливата топ-дизайнерка Елена Христова и аниматорите от Аниматорна къща „Веселяци“ – град Русе, се постараха да превърнат събитието в едно незабравимо изживяване за близо 100 малчугани, които се събраха пред входа на Община Генерал Тошево. Талантливите деца от ДТС „Слънчице“ и школата „Фолклорни традиции“ към Център за подкрепа за личностно развитие – Център за работа с деца в града, също се включиха в невероятната забава. Страхотни стихове и песни, луди танци и игри съпътстваха празника. Организаторите бяха подготвили много изненади, лакомства и подаръци за всички деца, но нищо от това не може да се сравни с вълнението, изписано по лицата им, когато настъпи кулминацията на вечерта и грейнаха светлините на коледната елха.

Тази година високото 15 метра дърво се радва на нова и още по-хубава украса. И въпреки че през деня, елхата сякаш не изглежда толкова величествена и красива, то след като грейне, наистина може да те остави поне за миг без дъх. Освен огромните червени топки и жълти гирлянди, елхата се радва и на нови светещи елементи и още повече лампички. На върха пък гордо позира голямата коледна звезда.

Заедно с грейването на елхата бяха запалени и светлините на коледната украса в града. И тази година в центъра на Генерал Тошево са монтирани много греещи орнаменти с коледни мотиви. По площада и главната улица блестят светлинни и фигурални елементи. В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледни и новогодишни празници озарена е и фасадата на сградата на Общината.