Невъзможно е да срещнете момиче, чиито аксесоари включват само един пръстен или само обеци. Наред с бижутата в кутиите има златни пръстени, сребърни гривни, синджири, обеци и много други бижута, скъпи на сърцето.

Много хора вероятно са имали желание да носят всичко наведнъж. Но веднага се появява известен възпиращ фактор. Повечето хора смятат, че е невъзможно да се носят злато и сребро заедно, още по-малко да се разрежда всичко с бижута Тифани. За някои това е лошо възпитание, други не съчетават сребърни и златни бижута по религиозни причини, а трети вярват в лечебните свойства на металите.

Нека се опитаме да разберем дали тези метали могат да се носят заедно. И ако не, тогава защо. И нека започнем, може би, с астрологичните корени и лечебни свойства. Ако не вярвате в специалните свойства на среброто или златото, тогава можете спокойно да се преместите надолу с няколко точки. Ако вярвате, нека разберем.

Енергийни свойства на металите и религията

Луна и слънце, огън и лед, ин и ян. Бялото сребро е студен метал, считан за символ на луната. Успокоява, намалява емоционалните нива и кръвното налягане. В народната медицина се използва за дезинфекция на вода, нанася се върху рани като антисептик и за лечение на главоболие.

Слънцето е топлина, радост, силни и горещи емоции. Златото е металът на слънцето. Възбужда, повишава жизнеността и повишава кръвното налягане. Хипотониците не могат без него. В народната медицина златото се използва за лечение на сърдечни и съдови заболявания.

Всички страни по света имат свои духовни практики. Нашите местни лечители са категорично против натискането на тези елементи. Носенето на злато и сребро едновременно означава да шокирате тялото. И до какво ще доведе това не се знае. Ето защо, когато ги попитат дали тези метали могат да се носят заедно, те ще кажат не.

защо не можете да носите златни и сребърни поличби

На изток вярват, че всичко трябва да бъде балансирано. И можете да носите злато – ин и сребро – ян. Всичко трябва да е с мярка, според времето, настроението, състоянието на тялото и други фактори, които внасят хармония в живота.

Що се отнася до религиозните факти, свързани с християнството, съществува поверие, че носенето на златен кръст на сребърна верижка и обратното е забранено. Поради факта, че религиозната култура беше забранена дълго време, се появиха много митове. И както се оказа, това е един от тях. За да го разсеем, отидохме в местната енория, за да интервюираме свещеника.

„Защо не – възможно е. Църквата никога не е забранявала носенето на злато и сребро заедно. Основното правило обаче беше и винаги остава – нагръдният кръст не е украшение, което трябва да се показва. Скрива се под дрехите. Ето защо се нарича износване на тялото. Един истински вярващ никога няма да го покаже. Той винаги ще крие кръста на тялото си под дрехите си.

Така че с църковните забрани е ясно – те просто не съществуват. Какво остава? Астрология и езотерика. Ако сте убедени, че златото и среброто не са съвместими за вас, а астрологичната карта казва същото, тогава не трябва да се убеждавате. Нека нервите ви останат спокойни.

Ох тази мода

Непостоянната модна дама. Да, променя се толкова често, че е трудно да се следи. Именно тя диктува дали тази вещ може да се носи на работа днес, каква чанта и обувки да си купите утре, с какъв часовник да излезете и какви сребърни или златни бижута да носите.

Нека бъдем честни със себе си. Модата е маркетинг. Институтът определи кой цвят е модерен тази година, дизайнерите пуснаха колекции за различни възрасти, поканиха звезди и бам – ретро стилът или квадратните токчета са на мода. И летим до магазина, за да изберем какво, според общоприетото мнение, ще ни подхожда.

Същото беше и със златото и среброто. Златото е ниво, просперитет, богатство. Това е скъп метал и тези, които искат да покажат тази страна на себе си, не биха сметнали за необходимо да носят златна гривна и сребърен пръстен. За такива хора това са несъвместими понятия.

Но щом филмова звезда, за предпочитане чуждестранна, носи дизайнерско бижу от сребро и злато едновременно, започваме да се чудим дали може да е съвместимо! И това е красиво, ако звездата, разбира се, не прекали.

Възможно ли е да носите златен пръстен със сребърен?

Младите хора, които предпочитат многоцветна коса и пиърсинг, изобщо не се притесняват от злато и сребро едновременно. Например златен пиърсинг на носа, както сребърни, така и златни халки в ушите и може би универсален пиърсинг на вежди.

Да, зрелите, уважавани мъже и жени вероятно ще погледнат на това от собствената си гледна точка и едва ли ще им хареса (меко казано). Това обаче е момент на себеизразяване на етапа на израстване. И от това няма спасение.

Комбинациите от злато и сребро могат да се харесат не само на тези, които преминават през пубертета. Ако сребърните бижута изглеждат прилично, те лесно могат да се комбинират със златни бижута.

Позлатяване и наслагване на златни плочи – комбиниране на два метала

Дизайнерите и бижутерите отдавна произвеждат позлатени бижута на базата на сребро. Днес те са отишли ​​много по-далеч – сребърните плочи са покрити със златни плочи. И тези пръстени, обеци, гривни са доста популярни.

Те имат своето огромно предимство – цена. За тези, които искат да носят метала на слънцето, но не могат да го купят по финансови причини, такива бижута, изработени от комбинация от сребро и злато едновременно, са изход. Достъпната цена и наистина красивият дизайн ги правят популярен подарък за жени и мъже от всички възрасти.

За правилата на добрия тон и уместността

Възможно ли е да носите злато и сребро, без да изглеждате нелепо? Ако следвате модата, вие сте готови да експериментирате и като цяло искате да носите тази сребърна гривна и тази златна верижка, давайте. През 2023-2024 г. отново на мода е комбинация от злато, сребро и дизайнерски бижута.

Как да носите всичко това, без да изглеждате като украсена елха? Ако носите всичко, което е в кутията, можете да изглеждате просто смешно или можете да изглеждате стилно и много харизматично.

И така, няколко правила за това как да комбинирате златни и сребърни бижута:

  • Две вериги . Подходящо ли е да ги носите едновременно? Да, ако е златна верига с голямо тъкане и тънка сребърна. В този случай сребърната трябва да има малки връзки, малко по-малки, по-къси от златната. В този случай тя ще подчертае блясъка на златото. Тази комбинация изглежда особено красива на кожа с тен.
  • Пръстени и халки . Те могат да бъдат в различни форми и размери. Ако носите големи къдрави пръстени, разпределете ги симетрично по ръцете си. Ако вашите пръстени са с различна геометрична форма, тогава е най-добре да ги разпределите според групата. Например два тънки пръстена на едната ръка, еднакви на външен вид, могат да се поставят на един пръст. Само не прекалявайте. Ако годежният пръстен беше сребърен, тогава една жена може да носи злато. Особено ако е годежен пръстен.
  • Позлатяването и златните наслагвания вече бяха обсъдени по-горе. Между другото, позлатените продукти не са обект на мода. Освен ако дизайнът им не се промени. Те са били и се носят от хора с различен статус и финансово състояние в продължение на стотици години.
  • Вашите декорации са далеч една от друга . Например, поставянето на златен и сребърен пръстен от различни комплекти на различни ръце няма да се счита за лошо възпитание.
  • Комбинация от бяло злато и сребро . Тези два метала трудно се различават един от друг на пръв поглед, освен ако не сте бижутер.
  • Единичен стил . Вашите пръстени и обеци са във винтидж или етно стил.
  • Авторска работа . Модните и известни дизайнери отдавна експериментират с различни цветове, камъни и комбинации от метали.

А сега кога не можете да носите злато и сребро едновременно:

  • Бижутата не съвпадат едно с друго по дизайн, размер и други атрибути
  • Аксесоарите изпадат от общия стил.
  • Големи сребърни бижута и малки златни и всичко това на едната ръка, на врата, в ушите.
  • Комбинация от златна висулка и сребърна верижка.

Така че дали можете да носите злато и сребро заедно зависи от много фактори. Това са лични предпочитания, вяра и мода. От вас зависи да решите. И когато създавате свой собствен образ, направете го уникален.