На 15 март в 12,00 ч. в Майчин дом – Варна се роди още едно украинче с адресна регистрация в Балчик. От хотела, който ги е приютил, казаха, че майката и бебето са добре. Бебето е момиченце  и ще носи името Мария. Тя е трето дете на жената, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.

Тъй като тя все още родилката не разполага с документ за временна закрила, се очаква представител на полицията да разреши проблема на място.

На 8 март (датата, на която бе изписано първото новородено украинче – също трето дете на майка от Украйна) тя  пристига със сестра си в хотел „Хелиос“ с двете си малки деца, а сестра и – с едно. Те са от Днипро (Днепропетровск). Гледката – как седемгодишно дете е поело грижата за малкото си братче, когато майката я няма, е разтърсваща – споделя Антония Господинова от хотела, въпреки че лелята, която също е с малко дете, се грижи за тях.

Припомняме, че първото украинче на Балчик се роди на 4 март след секцио в Майчин дом – Варна. Детето се казва Анна и е кръстено на Антония Господинова – сестрата на Симеон Господинов, собственик на хотел „Хелиос“.