ВСУ провеждат щурмови действия край Бахмут

0
159

©

“Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да водят настъпателна операция в Мелитополско направление и щурмови действия в Бахмутското направление, през денонощието на фронта са се състояли повече от 20 бойни сблъсъци”, това съобщава Генералният щаб на украинската армия, предава Украинская правда.

“Украинските сили за отбрана сдържат руската армия и отблъскват атаки по направление Купянск в Новоселивски район в Луганска област; в направление Бахмут в район Клишчиевка в Донецка област; в направление Авдеевка в Донецка област; в направление Маринка в Запорожие, в районите Новоданиловка и Роботино в Запорожка област”, се посочва в ежедневната сводка от фронта.

“Врагът е нанесъл общо 10 ракетни и 46 въздушни удара, извършил е 37 удара с  реактивни системи за залпов огън (РСЗО) по позиции на нашите войски и населени места. През денонощието авиацията на Силите за отбрана нанесе 7 удара по районите на съсредоточаване на личния състав на въоръжението и бойната техника на противника. От подразделенията на ракетните войски са поразени 5 артилерийски оръдия на противника”, посочват украинския генерален щаб.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source