Волен Сидеров е освободен от поста председател на ПГ на „Обединени патриоти“

0
1091

 

 

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на “Обединени патриоти”. Това стана ясно от съобщение до председателя на парламента Цвета Караянчева от ПГ “Обединени патриоти”, с което я информират за персоналните промени в ръководството на групата.

Цвета Караянчева съобщи, че ръководството на групата се поема от Валентин Касабов (НФСБ) и Искрен Веселинов (ВМРО).
В представения протокол от заседанието на групата, прочетен и пред народните представители в зала, се посочва, че “ръководството на парламентарната група, считано от 9 юли 2019 г., е в следния състав: съпредседатели Валентин Касабов и Искрен Веселинов, заместник-председатели Борис Ячев и Милен Михов, секретари Христиан Митев и Юлиан Ангелов.

С решението, взето на 9 юли, партия “Атака” остава без представител в ръководството на парламентарната група “Обединени патриоти”, представляваща обединение на три партии: “Атака”, ВМРО и НФСБ.

В кулоарите на парламента народните представители Павел Шопов и Десислав Чуколов отклониха журналистическите въпроси с обещанието да направят по-късно официално изявление пред медиите.

Искрен Веселинов заяви, че промяната е направена поради липса на добра организация и диалог в групата:

“Ние сме сериозно бламирано от факта, че групата не работи, че няма адекватно ръководство и представителство, че не се води диалог в рамките на управляващото мнозинство, защото просто ръководството в момента е изключително пасивно“.

От своя страна Валентин Касабов заяви, че коалицията ОП е стабилна:

“Няма нищо странно, лошо – част от ръководството си отива, но определени патриоти сме тук и вървим напред“.

От Атака реагираха остро на решенитео Влоен Сидеров да бъде свален то председаеския пост в групата ОП. Според Десислав Чуколов нарушено е не само договорът между партиие в малката коалиция, но и коалиционното споразумение с ГЕРБ:

“С това решение вчера, те всъщност демонстрират коалиционното споразумение между НФСБ, “Атака“ и ВМРО. Те бламират и това споразумение между ГЕРБ и “Обединени патриоти“, НФСБ,“Атака“ и ВМРО“.

Десислав Чуколов не отговори на въпроса дали това е краят на коалицията „Обединени патриоти“, но подчерта, че депутатите на „Атака“ няма да напускат парламентарната група.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов напълно отрече решението на парламентарната група да има отношение към коалиционното споразумение с ГЕРБ. По думите му, отстраняването на Сидеров е предизвестено още от есента на миналата година:

“Повече от 10 месеца Националният фронт за спасение на България не приема председателството на досегашния председател Волен Сидеров по редица съображения – фактически вчера беше официализирано“.   bnr.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST