Тя е от най- младото поколение в българската политика. Образована е, амбициозна и упорита. Знае цената на успеха и че той се постига крачка по крачка. Вярва, че може да зарази и останалите с хъса, енергията и работохолизма си. Тя е Ертен Анисова – една от младите надежди на ДПС, водач на предизборните листи за народни представители в 8-ми МИР Добрич и 24 МИР София.

За приятелите и семейството си е Ети. За колегите си в Централния оперативен съвет на Младежкото ДПС е Ертен. За съпартийците си е Ертен Анисова, чиято експертиза е ползвана в парламентарната група на ДПС и в Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание. Образователният й ценз респектира – има дипломи по „Право“, „Международни икономически отношения“ и „Политология“ от Великотърновския и Софийския университет.

Била е кандидат за евродепутат от листата на ДПС на изборите за Европейски парламент през 2019 г. Участвала е и в последните три парламентарни вота като кандидат за народен представител от ДПС в 8-ми МИР Добрич, а също и от 25 МИР София. За себе си казва, че съвсем осъзнато е избрала да гради кариера в политиката, следвайки примера на хора от близкото си обкръжение, ангажирани с каузата на ДПС. Извървяла е целия път на политически активист стъпка по стъпка – лепила е плакати за партийни мероприятия, работила е в младежките структури на Движението, участвала е в предизборни обиколки и срещи с хората по села и градове.

Споделя, че за нея е гордост да се учи от най-добрите в българската политика като Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ. Оценява възможността да черпи опит и знания от експертизата на по-възрастните политици в ДПС, радва се обаче, че Движението залага на приемствеността между поколенията. В това според нея е и формулата на успеха.

„В ДПС залагаме на младите“ – казва Ертен, припомняйки слогана на партията на Евроизборите през 2019 година, когато тя самата бе кандидат за евродепутат. И подчертава, че Движението инвестира във високообразовани млади хора, които успешно да се реализират на ключови позиции в държавата. Гордее се, че е водач на най-младата кандидатдепутатската листа в страната, съставена от образовани, амбициозни и успешни добруджанци.

За Ертен предизборните обещания не са празни приказки, затова внимава с думите и не ги изрича напразно. За нея е важен контактът очи в очи с хората, да ги усети и да почувства болките и радостите им. Знае, че доверие трудно се изгражда и още по-трудно се поддържа. Споделя, че държи на човешкото отношение и на протегнатата ръка на човек в нужда.

„Важно е да върнем нормалността, сигурността и стабилността в държавата, да заличим разделителните линии в обществото, а не да ги чертаем“ – казва още водачът на листата на ДПС в Добрич. И вярва, че тези послания ще стигнат до хората, които искат по-добро бъдеще за себе си и за България.

Бюлетината с номер 1 възприема като шанс от съдбата и знак за категоричен успех на ДПС в предстоящите избори. И е готова за пореден път да преодолее себе си, за да се нареди сред победителите. Защото победата й отива.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!