Веригата Lafka затвори обектите си

0
861
Новите законови ограничения за лотарийните игри са причина дружеството да не може да функционира нормално, посочва се в официално съобщение

 

Веригата от павилиони Lafka затвори обектите си. Това става дни, след като влязоха в сила промените в Закона за хазарта, според които единствено държавата има правото да организира лотарийни игри.

В края на миналата седмица изтече и срокът за изтеглянето на талоните от обектите.

Новите законови ограничения са причина дружеството да не може да функционира нормално, посочва се в официално съобщение на дружеството.

„Влезлите в сила на 21.02.2020 г. нови рестриктивни законови ограничения в областта на лотарийните игри и въвеждането на държавен монопол водят до значителен спад на продажбите в търговската мрежа на “Lafka“ и до практическа невъзможност за нормалното функциониране на дружеството. Поради тази причина “Лафка Маркет“ АД преустановява оперативната си дейност. Дружеството разполага с достатъчен финансов ресурс за погасяване на своите задължения в най-кратки срокове“, съобщават от ръководството на “Лафка Маркет“ АД.

В обектите на Lafka досега се продаваха цигари и пакетирани храни и напитки. Веригата беше и един от основните разпространители на печатни издания в страната. Веригата е концесионер и на спирките на градския транспорт в Пловдив.

Слуховете, че краят на „Националната лотария“ ще провокира сериозни проблеми и в близо 2-та хиляди обекта на Lafka, в която се продаваха талоните от различни нейни игри, тръгна от сайт, близък до Валери Симеонов, пише в. „24 часа“. Лидерът на НФСБ е идеологът на промените в Закона на хазарта, с който бе затворена компанията, в която най-богатият българин Васил Божков бе съдружник.

Според финансисти почти 50 процента от приходите на Lafka идват от билетите на “Национална лотария”.

Веригата е част от “Булгартабак холдинг”, в който акционер беше депутатът от ДПС Делян Пеевски, който е и медиен издател. Според Търговския регистър краен собственик на фирмата е австриецът Волфганг Рекендофер.