На 2 август, около 13:00 часа в с. Челопечене в момент на взломна кражба на градински инструменти от частен имот е задържан 35-годишен мъж. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 август, около 02:15 часа по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 35-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,45 промила. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача управлява МПС в срок на влязла в сила присъда за същото деяние. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

На 2 август, около 19:25 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя град Добрич – град Балчик в района на с. Безводица. Установено е, че лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 25-годишен мъж при маневра изпреварване на велосипедист го удря с дясно огледала. Вследствие на инцидента 46-годишният велосипедист е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на крайник и комоцио. Водачите са с отрицателни проби за употреба на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 август, около 09:25 часа в с. Паскалево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от 31-годишна жена. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за канабис. Задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 август, около 00:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети на къмпинг „Крапец“, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Пежо“, управляван от 51-годишен мъж блъска паркиран лек автомобил „Опел“. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,03 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 август, около 00:50 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Волво“, управляван от 48-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,77 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 юли, около 18:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил, паркирана на територията на плаж. „Болата“, обл. Добрич. По данни на тъжителят е извършена кражба на 50 грама златни накити и сума пари. Няма установено взломяване по МПС. По случая е образувано досъдебно производство.

На 30 юли, около 08:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по околовръстен път на град Добрич в района на ж.к. „Балик“. Установено е, че лек автомобил „Ауди“, управляван от 21-годишен мъж, допуска ПТП като удря движещият се по път с предимство мотоциклет, управляван от 52-годишен мъж. Вследствие на инцидента, моториста е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на дясна раменна става, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 30 юли, около 17:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 26-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за метаамфетамин.  Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.